Werk aan de winkel voor HGC-coach Suzan Veen-van der Wielen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Werk aan de winkel voor HGC-coach Suzan Veen-van der Wielen

De Tulp Hoofdklasse Hockey is gestart voor de nieuwe HGC-coach Suzan Veen-van der Wielen. In de ijzige kou namen de dames uit Wassenaar het op tegen Amsterdam. HGC verloor met 1-3, maar kende vooral een lastige tweede helft waarin Amsterdam erg dominant was. Bij HGC zou in de eerste seizoenshelft de chemie uit de groep zijn verdwenen. Een uitdaging voor Veen-van der Wielen die met een frisse blik naar de toekomst wil kijken.

HGC speelde een prima eerste kwart en kwam op een mooie 1-0 voorsprong. Hockeyend deed het niet veel onder ten opzichte van Amsterdam. Een fris spelend HGC liet mooie acties aan het thuispubliek zien. Voor de nieuwe coach Suzan Veen-van der Wielen leek het vanavond een mooi debuut te gaan worden. Niets bleek minder waar.

Amsterdam stelde al snel orde op zaken. De titelkandidaat scoorden er drie en liep vooral HGC in de tweede helft totaal onder de voet. Amsterdam won met 1-3. HGC speelde in die tweede helft onverzorgd hockey en mocht blij zijn dat het niet met een monsterverlies van het veld liep.

Voor Veen-van der Wielen lijkt er veel werk aan de winkel te zijn. Het is iets waar de coach veel zin in lijkt te gaan hebben: ,,In de zaalperiode ben ik begonnen bij HGC. Bijzonder, want de internationals vlogen in die winterperiode uit. Toch was het heel prettig om een gevoel te krijgen bij de kern van het team die wel bleef. De afgelopen is iedereen weer aangesloten en kunnen we gaan bouwen”.

Chemie uit de groep

In november werd oud-coach Robbert-Jan de Vos aan de kant gezet. Als reden werd gegeven dat de chemie tussen de speelsters en de staf er niet meer zou zijn. Al snel werd Veen-van der Wielen aangesteld als nieuwe coach. De oud-international moest gaan proberen om deze chemie weer terug te krijgen: ,,Zelf heb ik bewust niet terug gekeken en me juist bezig gehouden met de toekomst. Ik wilde er met een frisse blik in gaan. Er zit heel veel potentie in deze groep. We zijn er alleen nog lang niet. Op dit moment zijn we aan het bouwen. De voorbereiding voor de tweede seizoenshelft was te kort en daardoor erg rommelig”.

Nieuw HGC met dynamiek

De coach van HGC wil niet alleen bouwen met haar team, ook heeft zij het doel om de play-offs te halen. Ook al verloor HGC vandaag dan met 1-3 en werd het in de tweede helft overlopen, het spel wat Veen-van der Wielen wil gaan spelen leek in het eerste kwart wel wat terug te komen. Snelheid, dynamiek en de bal hebben, het zijn drie belangrijke thema’s voor de nieuwe coach: ,,Ik wil met mijn team gaan richten op een dynamisch systeem die graag de bal wil hebben. Daarbij vind ik snelheid naar voren heel belangrijk. We zullen moeten bouwen, maar het wordt leuk”.

Foto: NicvBW

Reageer