Wieke Dijkstra: "Ik was flabbergasted" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Wieke Dijkstra: “Ik was flabbergasted”

Foto © Ben Haeck - www.hockeyfotografie.nl

Het was dé verrassing in de vernieuwde selectie van bondscoach Max Caldas: Het ontbreken van routinier Wieke Dijkstra (foto links). De middenveldster is daarmee voor het eerst in haar hockeycarrière (123 caps) gepasseerd voor Oranje en moet het EK eind augustus aan zich voorbij laten gaan.

“Ik was flabbergasted,” reageert Dijkstra in de Gooi- en Eemlander. “Maar ik begrijp dat ik me erbij neer heb te leggen. Max heeft aangegeven wat hij van mij verwacht; welke hockeytechnische verbeteringen ik bij mezelf moet aanbrengen. Aan mij nu de taak om daar gehoor aan te geven en bij Laren te bewijzen dat ik wél in het Nederlands team thuishoor.”

Dijkstra is niet van plan zich neer te leggen bij de beslissing van de bondscoach. “Er liggen nog kansen en ik wil dolgraag naar de Olympische Spelen in Londen. Dit is een tegenslag, maar daar wil ik me overheen zien te knokken. Ik ga mijn best doen en dan is het aan Max of hij me na het EK weer wil oproepen.”

Comments (11)

 1. Van Oostduin

  Een betere reactie is amper mogelijk.

 2. geeft aan waarom zij een gemis is voor de NED XI!

 3. Van Oostduin

  Of wordt het hebben van persoonlijkheid haar nu juist noodlottig?

 4. Keurig geschreven en een goede reactie. Een onwijs gemis in Oranje, zo’n volwassen persoon!

 5. prima reactie van Dijkstra: geen modder gooien maar professioneel blijven. Het is beter dan ze nu aan die punten gaat werken, dan dat het na het ek gezegd zou worden en de OS in gevaar zouden komen. Dijkstra komt wel terug, heb ik alle vertrouwen in.

 6. Heel professioneel. Hoop dat ze snel weer aansluit. Op de OS heb je toch zo’n multifunctionele speelster nodig met je selectie van 16.

 7. @Erik Dijkstra multifucitioneel? zoals ze achterin tijdens het wk speelde mag ze daar wat mij betreft nooit meer staan. dramatisch! alleen maar ballen inleveren! als middenvelder kan ze bruikbaar zijn, maar mist wel snelheid zoals de goede wel heeft.

 8. @Chivas Volgens mij verward je haar met Schopman die steeds alle ballen inleverde op zowel de CT als de WK.

 9. Wieke is zeker allround! Dat heeft zij in het verleden menigmaal bewezen door goed uit de voeten te kunnen op cruciale plaatsen als laatste man/voorstopper en midmid, en niet te vergeten de meest prachtige goals die ze met haar backhand kan maken! Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat wij liever tegenover De Goede in het veld staan dan tegenover Wieke, simpelweg omdat Wieke vele malen beter is! En hartstikke fit en niet geblesseerd, kunnen we over De Goede niet zeggen.

 10. Ik heb alle vertrouwen in Max als bondscoach maar ik begrijp nog steeds niet waarom zo´n ervaren allround speler als Wieke buiten de selectie is gelaten. Waarom zijn v As (geblesseerd) en de Goede (na haar gebroken voet nog niet terug in topvorm) dan wél in de selectie opgenomen? Hoe graag ik Naomi ook zie spelen,wegens haar blessure had ze nu beter gepasseerd kunnen worden. Het is voor haarzelf ook beter om eerst volledig te genezen en te herstellen voordat het van kwaad tot erger wordt.

 11. begrijp me niet zo goed waarom iedereen zoo veel vertrouwen in die Caldas hebben. Wat is het dat hij zoo goed gedaan heeft? En met Bloemendaal heeft alle zijn voorgangers en Smolenaars het goed gedaan. dus vind ik dat geen argument.

Reageer