Wijzenbeek: “Als alles draait om het einde, dan wordt het wel een heel leeg bestaan”

Woensdagavond viel het doek voor de heren van SCHC. De ploeg van coach Pim Wijzenbeek degradeerde uit de hoofdklasse. Na drie play-out wedstrijden tegen Tilburg was het dan echt gedaan voor de Bilthovenaren. Bovendien had het team ook een erg wisselvallig seizoen, waarin het de eerste seizoenshelft geen enkel punt pakte en in het tweede deel van de competitie zich van directe degradatie wist te onthouden. Maar het mocht niet baten, SCHC moet een stapje terug doen.

“Je kunt zeggen dat we ons de laatste vijf maanden voor niks hebben afgepeigerd. Maar zo zie ik het niet. Zo is het in het leven ook niet. Als alles draait om het einde, dan wordt het wel een heel leeg bestaan. Het gaat ook om het proces dat je met elkaar meemaakt. De manier waarop telt zeker. Ik heb jongens horen zeggen dat ze nog nooit zo’n mooi seizoen hebben meegemaakt. En dat ondanks de heftigheid van de laatste tijd,” zegt SCHC-coach Pim Wijzenbeek in het AD/Utrechts Nieuwsblad.

Nu Stichtsche volgend seizoen in de overgangsklasse uitkomt is de vrees voor leegloop groot . Afgelopen jaren moest het heren team ieder jaar opzoek naar een nieuwe pleog. Met het nieuwe beleid van SCHC, waarin jeugd de kans moet krijgen door te stromen naar de selectie, hoopt Wijzenbeek op een sterk team volgend seizoen. “We willen echt iets neerzetten waar jongens bij willen horen. Wat dat betreft waren we redelijk goed op weg. Maar na deze degradatie zullen we ongetwijfeld links en rechts gesprekjes moeten voeren.”

Wijzenbeek is desondanks niet bevreesd voor leegloop. Hij dient echter met realisme naar volgend seizoen te kijken. “We moeten hopen dat we de kern bij elkaar kunnen houden. En dan mikken op een paar versterkingen,” aldus Wijzenbeek.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Stichtsche fan

Pim, hier zullen diverse mensen wel weer zuur op reageren, maar laat je niks wijs maken.
Hulde wat jij en het team hebben gepresteerd afgelopen seizoen. De echte Stichtsche fan is altijd blijven vertrouwen in jou en de jonge ploeg!
Ik heb elke wedstrijd na de winterstop, tot en met afgelopen woensdag, gezien en ben trots met welk plezier en werklust dit relatief jonge team na de winterstop aan de gang is gegaan.

Rechtsmidden

Pim, ik vind je een topvent. Mocht je als speler al, en als coach is het niet minder. Ga vooral zo door. Aan jou heeft het niet gelegen afgelopen jaar.

dick

deze man had filosoof moeten worden.

Het is allemaal prachtig wat hij zegt en hier daar word ook nog een open deur ingetrapt maar je hebt er helemaal niks aan.

peter

@Rechtsmidden, ik heb altijd geleerd dat de coach eindverantwoordelijk is, maar als het niet aan hem ligt aan wie dan wel?

Hoofdklasser

Peter je bent wel erg negatief over Schc elke keer. Hebben ze jou wat aan gedaan? Wat is het?

Hoofdklasser

Goed nieuws, dat het anti hockey van Schc niet beloond word.
@Is ook, lees alle verslagen na van na de winterstop en dan zegt iedere tegenstanderr dat Schc afbraakhockey speelt.

Tilburg heeft zeker terecht gewonnen zijn in een jaar beter geworden en dat geldt voor Schc niet, die hebben het laatste half jaar allleen maar tegengehouden.

peter

@hoofdklassser, valt wel mee volgens mij, constateer alleen de feiten.

jaja

Mooi om te lezen dat iedereen denkt dat we in de Hoofdklasse nu af zijn van anti-hockey… Tilburg laat de spitsen die het best verdedigen spelen, zal vast een spektakel worden en niks met anti-hockey te maken gaan hebben…

Tape

@jaja, dat zien we dan wel volgend seizoen .

Is ook

@ Peter. Het was me inderdaad ook opgevallen dat je een beetje een zuurpruim bent de laatste tijd. Als jij je aan de feiten wilt houden: een coach is altijd de eindverantwoordelijke. Maar een uitkomst is ook altijd de som van meer dan één factor.

Is ook

En jongens please, voordat we weer die onzinnige discussie over afbraakhockey oprakelen: misschien moet éénieder die lukraak anderen napraat eerst eens alle wedstrijden bekijken van het afgelopen seizoen?

bitje

@Is ook, wie praat nou wie na? iedereen heeft toch het recht om zijn mening te geven? en dat jij het anders ziet dan iemand anders, dat kan.

Typisch

hup bennie

Is ook

@bitje. Natuurlijk mag iedereen zijn eigen mening hebben. Peter presenteert echter al n paar dagen de zgn feiten in plaats van een mening. En die ‘feiten’ baseert hij op wat anderen zeggen. Ik ben van mening dat als hij feiten wil, dat hij beter zelf de wedstrijden kan analyseren in plaats van afgaan wat er in de media wordt gezegd.

diehard stichtsche fan

We zullen zien hoeveel spelers het een mooi seizoen gevonden hebben. En als Pim Wijzenbeek de eerste seizoenshelft niet had volhard in een systeem dat niet bij de spelers past, maar gewoon realistisch was geweest had Stichtsche helemaal geen play outs gespeeld

clubhuis

ja en als mijn oom mijn tante was geweest

peter

@Is ook, doe je ogen nou open beste jongen, dan zie je het ook dat afbraakhockey, mooi dat het ook niks opgeleverd heeft.

Pakk

@ Clubhuis:

Dan was je oom interseksueel, denk ik.

clubhuis

@Pakk, ja wie weet.

Yankee

Het academisch niveau onder coaches en spelers in de hoofdklasse is inmiddels zo hoog dat zelfs ik met mijn twee academische titels de quote van iemand als Wijzenboek (let op de naam, Bordewijkiaans) niet meer begrijp.

Yankee

@Yankee
Binnenkort krijgen we dat hoge niveau ook al in de overgangsklasse…!

Eindhoven

Pim = King !

Als iemand het niet verdient om afgezeken te worden is het Pim wel!

Fons

Pim is zeker geen winnaar

hans

Ben benieuwd welke spelers nu allemaal weg zullen gaan..

denk dat een aantal wel een overstap naar andere HK’ers zeker gaan maken.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.