Willemijn Bos: 'Dit is een bijzonder moment' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Willemijn Bos: ‘Dit is een bijzonder moment’

Willemijn Bos speelt later vandaag haar eerste olympische wedstrijd. Vier jaar geleden zat ze ook bij de selectie, maar scheurde de verdedigster van Laren vlak voor de opening van het toernooi haar kruisband. Nu kan ze eindelijk haar debuut maken op het grootste sportevenement ter wereld.

“Het is heel vet om hier te zijn en heb heel veel zin om te beginnen”, zegt Bos tegen de NOS. “Dit is gewoon heel bijzonder, een bijzonder moment. Ik ben heel blij om hier te zijn. Voor de rest is het ook bijzonder, want dit evenement is gewoon heel bijzonder.”

Praten

In aanloop naar de Olympische Spelen in Rio heeft Bos professionele begeleiding gekregen om te praten over haar olympische debuut. “Wat betekent het nu voor mij dat ik hierheen ga”, legt de 98-voudig international uit. “En welke momenten zal het nog even op je afkomen van: oja, nu is het zover. Daar heb ik het wel met iemand over gehad.”

“Dat is gewoon heel fijn”, gaat Bos verder. “Ik vind het wel prettig omdat je gewoon net wat tools aangereikt krijgt, waar je wat mee kan. Voor mij was dat wat ik nodig had en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor.”

Comments (1)

  1. Slachtofferhulp Nederland

    Met dat meisje van Pinoke gaat het dankzij slachtofferhulp nu gelukkig ook weer een beetje de goede kant op…….

Reageer