Willemijn Bos stopt als international - Hoofdklasse Hockey Nederland

Willemijn Bos stopt als international

Opnieuw heeft een speelster voor Oranje bedankt. Willemijn Bos geeft de voorkeur aan haar maatschappelijke carrière en stelt zich daarom niet langer beschikbaar voor het Nederlands team.

“Na zes intens mooie jaren in het Nederlands team is het tijd voor andere dingen! Het gevoel wat ik krijg bij alle mooie herinneringen is onbeschrijfelijk!”, schrijft de 28-jarige verdedigster van Groningen op haar Instagram.

Interlandloopbaan

Bos debuteerde in 2011 voor Oranje en speelde 106 interlands. Ze werd zowel Europees als wereldkampioen met Oranje. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro sloot Bos af met zilver. Vier jaar eerder miste ze de Spelen in Londen door een knieblessure.

Bos is de zevende speelster van Oranje die besluit te stoppen. In een eerder stadium bedankten Michelle van der Pols, Jacky Schoenaker, Maartje Paumen, Ellen Hoog, Frederique Derkx en Naomi van As voor het Nederlands team.

Comments (12)

 1. Goede speler maar al best wel op leeftijd.

 2. Oeps verkeerde draadje!

 3. Dat zal toch wel de deur openen voor Lieke van Wijk. Dan zijn er ook weer 2 corners in huis.

 4. Toch wel gek als je volgend jaar kunt afsluiten met n EK in eigen huis dan nu ineens allemaal stoppen????
  Of zal het dan toch aan het aanblijven van de bondscoach liggen
  Benieuwd wie er nog volgen????????

 5. @Bert: Juist terecht, dat spelers niet de kans krijgen/willen op een opbouwtoernooi als het EK te stoppen. Daar juist heengaan met een jonge, gretige groep, die je de komende vier jaar kunt gebruiken, zodat iedereen genoeg wedstrijden in de benen heeft voor er echt gepresteerd moet worden (op de OS, natuurlijk). Dat lijkt me de juist koers. Niet een ‘afsluittoernooi’ voor iedereen die nog één keertje wil…

 6. De deur openen voor Lieke van Wijk? Dat meen je niet. Een aardige corner, maar ook niet meer dan dat. Qua veldspel niet hoofdklassewaardig, laat staan internationaal.

 7. Pien van Nes

 8. Zeer goede optie! Midden 20, sterk! Laat Toon Siepman het werk doen en in no-time heb je resultaat.

 9. Ah Bos gaat gemist worden! Toch heb ik bij Jong Oranje zeker talent gezien die dat op kan gaan vullen (adegeest en Sanders). Van Nes is ook een goede optie inderdaad.

  Van Wijk heeft een goede strafcorner maar qua veldspel bij Laren nog niet waargemaakt. Ik denk dat je op internationale toernooien wel gezien hebt (met name bij de vrouwen) dat er weinig rechtstreekse corners in gaan. Varianten steeds belangrijker. We hebben Caia voor de rechtstreekse, misschien Magis en De Goede als extra optie.

 10. Bos is onvervangbaar voorlopig, erg zonde dit, maar begrijpelijke keuze. Houd je over: Caia, Ireen vd assem, Stam, Thompson, van Wijk, Sanders, Roosen, Nunnink, Van nes, Van geffen, Adegeest, om te kiezen?

 11. Vd Assem inderdaad, al jaren vaste betrouwbare waarde bij DB.

 12. Percentage corner van Van Nes lag afgelopen seizoen een stuk hoger dan van de rest (inclusief Paumen), hdm haalde alleen wat minder corners dan Den Bosch, SCHC en Laren…

  En waarom is Lieke Hulsen nooit echt doorgedrongen is tot oranje? Misschien niet de jongste meer, maar wel een goalgetter en een winnaar volgens mij. Vond ik overigens ook altijd van Vera Vorstenbosch.

Reageer