WK (D): Argentinië met ruime cijfers langs Spanje - Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Argentinië met ruime cijfers langs Spanje

Argentinië is het WK gestart met een ruime overwinning. Zondag werd in Londen Spanje met 6-2 verslagen. In dezelfde poule won Duitsland zaterdag het treffen met Zuid-Afrika met 3-1.

Argentinië is één van de favorieten voor de titel. In de laatste zes WK-edities haalde de ploeg telkens minimaal de halve finales. In 2002 en 2010 kroonde Argentinië zich tot wereldkampioen. Spanje, dat voor de elfde keer deelneemt, reikte nog nooit hoger dan een vierde plaats. De ploeg deed dat in 2006 tijdens de eindronde in eigen land.

Spanje op voorsprong

Nadat Argentinië de eerste strafcorner van het duel had gekregen, opende Spanje na drie minuten de score. Na een goede individuele actie van Alicia Magaz aan de linkerkant kwam de bal terecht bij Berta Bonastre. Haar push op het Argentijnse doel ging in de drukte omhoog, waarna Carola Salvatella bij de tweede paal de bal uit de lucht in de doel sloeg.

Lang kon Spanje niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later was het alweer gelijk. De tweede Argentijnse corner leidde tot een derde. De klap van Noel Barrionuevo werd door Julieta Jankunas over de liggende keepster Maria Ruiz getipt.

Argentinië draait score om

Ruiz was vlak voor het einde van het eerste kwart opnieuw kansloos. Maria Ortiz haalde met nog 13 seconden op de klok vanaf de kop van de cirkel uit en de bal verdween schitterend in de kruising. Daarmee werd het goede begin van Spanje teniet gedaan en nam Argentinië het heft in handen.

Embed from Getty Images

In het tweede kwart liep Argentinië verder uit op Spanje. Nadat Ruiz redde op een inzet van Eugenia Trinchinetti, sloeg Jankunas de rebound op het doel. De bal smoorde omdat Ruiz er nog aan zat en rolde langzaam richting de doellijn. Agustina Albertarrio was er als de kippen bij en gaf de bal al duikend het laatste tikje: 3-1.

4-1 bij rust

Daarmee was de honger van Argentinië voor rust nog niet gestild. Een voorzet vanaf rechts van Delfina Merino werd door Ortiz bij de eerste paal in de korte hoek binnengetikt.

Na rust trok Argentinië meteen op richting het Spaanse doel. Het leverde direct een doelpunt op. Een curieuze treffer was het wel. Maria Granatto stoomde op aan de rechterkant. Haar uithaal ging door de benen van keepster Ruiz. Daarna stuiterde de bal tegen de paal terug tegen het been van Ruiz, die geen zicht meer had op de bal. Dat had Merino wel en zij gaf het laatste tikje.

Grote overwinning Argentinië

Met een benutte strafbal tilde Barrionuevo de stand in het vierde kwart naar 6-1. Een minuut later scoorde ook Spanje. Een mooie strafcornervariant werd door Beatriz Perez binnengetipt en zette ze de eindstand op het bord.

Argentinië-Spanje 6-2 (4-1)

3.Carola Salvatella 0-1
8.Julieta Jankunas 1-1 (sc)
15.Maria Ortiz 2-1
22.Agustina Albertarrio 3-1
28.Maria Ortiz 4-1
31.Delfina Merino 5-1
48.Noel Barrionuevo 6-1 (sb)
49.Beatriz Perez 6-2 (sc)

Stand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Argentinië 1 1 0 0 6 2 3
2. Duitsland 1 1 0 0 3 1 3
3. Zuid-Afrika 1 0 0 1 1 3 0
4. Spanje 1 0 0 1 2 6 0

Reageer