WK (D): Argentinië niet langs Zuid-Afrika

De dames van Argentinië hebben de groepsfase van het WK afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen Zuid-Afrika. Door de remise hebben Argentinië en Spanje zich geplaatst voor de tussenronde. Zuid-Afrika is uitgeschakeld.

Door de winst van Duitsland op Spanje (3-1) eerder op de dag kon de Argentijnse ploeg zich niet meer rechtstreeks plaatsen voor de kwartfinales. Duitsland verzekerde zich van de groepswinst en Argentinië moest ervoor zorgen tweede te blijven in de poule om zodoende in de tussenronde niet de nummer twee, maar de nummer drie van poule D te treffen op weg naar een plek bij de laatste acht.

Alleen ruime zege

Zuid-Afrika was door twee nederlagen al zo goed als zeker uitgeschakeld. Alleen een zeer ruime zege op Argentinië zou de ploeg nog hoop kunnen bieden op een plek in de tussenronde. Daar slaagde de ploeg uiteindelijk niet in. Het werd 1-1.

Argentinië was op papier de betere ploeg en had ook in het duel het overwicht. Echter, de ploeg slaagde er niet in dat overwicht uit te drukken in doelpunten. Het was een verrassing dat Zuid-Afrika op slag van rust op voorsprong kwam.

Embed from Getty Images

Zuid-Afrika op voorsprong

De ploeg kwam in de wedstrijd alleen in het tweede kwart in de cirkel van de Argentijnen. En daarin toonde Zuid-Afrika zich effectief. Na een vrije slag werd de bal de cirkel in geslagen. Daar belandde de bal uiteindelijk voor de stick van Jade Mayne, die keepster Belen Succi met nog twee seconden op de klok passeerde.

De gelijkmaker van Argentinië liet lang op zich wachten. Na rust kwam Zuid-Afrika er aanvallend niet meer aan te pas. De Argentijnse ploeg dook in het derde kwart negen keer op in de vijandelijke cirkel en kreeg twee strafcorners. De stand bleef echter 0-1 in het voordeel van Zuid-Afrika.

Eindelijk gelijkmaker

Twee minuten in het vierde kwart was het dan wel raak. Maria Granatto onderschepte een pass. De bal werd opgepikt door een teamgenote en na een combinatie werd de inmiddels doorgelopen Granatto gevonden, die de 1-1 aantekende.

Argentinië-Zuid-Afrika 1-1 (0-1)

30.Jade Mayne 0-1
47.Maria Granatto 1-1

Eindstand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Duitsland* 3 3 0 0 9 4 9
2. Argentinië** 3 1 1 1 9 6 4
3. Spanje** 3 1 0 2 10 10 3
4. Zuid-Afrika 3 0 1 2 3 11 1

* naar kwartfinales
** naar tussenronde (cross-over)

Reageer

Contact Us