WK (D): Argentinië onderuit tegen Duitsland - Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Argentinië onderuit tegen Duitsland

Duitsland heeft een reuzenstap gezet naar een plek in de kwartfinales van het WK in Londen. Die Danas wonnen woensdag met 3-2 van Argentinië.

Beide ploegen waren het WK gestart met een overwinning. Duitsland was in het openingsduel van het eindtoernooi met 3-1 te sterk voor Zuid-Afrika. De Duitse ploeg verzuimde echter het overwicht uit te drukken in grotere cijfers. Argentinië boekte wel een forse overwinning. De nummer drie van het vorige WK versloeg Spanje na een 1-0 achterstand met 6-2.

Onlangs won Argentinië

Twee weken geleden stonden Duitsland en Argentinië tegenover elkaar tijdens de Four Nations Cup in het Duitse Grünwald. Op dat vierlandentoernooi was Argentinië met 2-1 te sterk voor de Duitse ploeg, maar nu het echt om de punten draaide, ging Duitsland er met de drie punten vandoor.

De Duitse ploeg begon sterk aan de wedstrijd. Nadat Argentinië zich twee keer in de Duitse cirkel had laten zien, kwam Duitsland op voorsprong. Lisa Altenburg ontving de bal in de cirkel. Ze zocht de ruimte op en tikte de bal richting het doel. Hannah Gablac kroop achter de rug van Bianca Donati vandaan en dook zodoende voor de neus van keepster Belen Succi op. Succi had vervolgens geen antwoord op de inzet van Gablac.

Gelijkmaker Argentinië

Duitsland kreeg daarna nog twee strafcorners om de score op te voeren. Daar slaagde de ploeg niet. Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam Argentinië op gelijke hoogte uit een corner. De push van Julia Gomes werd door Florencia Habif binnengetipt.

Embed from Getty Images

In het tweede kwart kwam Duitsland opnieuw aan de leiding en bouwde die voorsprong zelfs uit naar 3-1. Beide doelpunten werden gescoord door Charlotte Stapenhorst. De spits reageerde snel op een rebound nadat Elisa Gräve na een individuele actie door Succi was gestuit: 2-1. Daarna werd Stapenhorst in de cirkel aangespeeld. Donati trad weifelend op waardoor de aanvalster de ruimte kreeg om met forehand kiezelhard uit te halen. Succi was kansloos.

Aansluitingstreffer

Maar net als in het eerste kwart wist Argentinië ook in de slotfase van het tweede kwart te scoren. Delfina Merino bediende na een aanval over rechts Maria Ortiz, die bij de tweede paal de bal in het doel tikte.

Na rust werd er niet meer gescoord, maar waren beide ploegen nog wel gevaarlijk in de vijandelijke cirkel. In de slotfase kreeg Argentinië nog twee strafcorners, maar de Duitse verdediging hield stand.

Duitsland-Argentinië 3-2 (3-2)

6.Hannah Gablac 1-0
15.Florencia Habif 1-1 (sc)
20.Charlotte Stapenhorst 2-1
25.Charlotte Stapenhorst 3-1
30.Maria Ortiz 3-2

Stand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Duitsland 2 2 0 0 6 3 6
2. Argentinië 2 1 0 1 8 5 3
3. Zuid-Afrika 1 0 0 1 1 3 0
4. Spanje 1 0 0 1 2 6 0

Reageer