WK (D): Australië na shoot-outs langs Argentinië

WK-Dames-2018-Australië-vs-Argentinië

De dames van Australië hebben de halve finales van het WK in Londen bereikt. De vice-wereldkampioen was woensdag pas na shoot-outs te sterk voor Argentinië. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0.

In die vier kwarten was Argentinië de betere ploeg. De tweevoudig wereldkampioen slaagde er echter niet in het duel na zestig minuten te beslissen. Tijdens de shoot-outs kreeg de Argentijnse ploeg een matchpoint, maar Magdalena Fernandez stuitte op keepster Rachael Lynch.

Sudden death in shoot-outs

Er volgde sudden death en daarin kwam Australië vervolgens op matchpoint na de misser van Agustina Albertarrio. Kristina Bates, die haar eerdere poging wel verzilverde, kreeg de bal niet langs Belen Succi.

Embed from Getty Images

Omdat Delfina Merino daarna voor de tweede keer in de shoot-outs faalde, stond de Australische ploeg opnieuw op matchpoint. En dit keer werd dat wedstrijdpunt benut. Brooke Peris, die eerder nog miste, hield haar zenuwen in bedwang en schoot Australië naar de halve finales.
In de halve eindstrijd treffen de Hockeyroos de winnaar van het duel tussen Nederland en Engeland.

Australië-Argentinië 0-0 Australië wint na shoot-outs 4-3

1.Brooke Peris (Aus): mis
1.Delfina Merino (Arg): mis
2.Kristina Bates (Aus): 1-0
2.Lucina von der Heyde (Arg): 1-1
3.Maddy Fitzpatrick (Aus): mis
3.Agustina Albertarrio (Arg): 1-2
4.Rosie Malone (Aus): 2-2
4.Julia Gomes (Arg): 2-3
5.Jodie Kenny (Aus): overtreding
Strafbal: Karri McMahon (Aus): 3-3
5.Magdalena Fernandeze (Arg): mis
6.Agustina Albertarrio (Arg): mis
6.Kristina Bates (Aus): mis
7.Delfina Merino (Arg): mis
8.Brooke Peris (Aus): 4-3

Programma kwartfinales

Donderdag 2 augustus:
19.00 uur: Ierland-India
21.15 uur: Nederland-Engeland

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Loopcoach

De shoot out waarmee de argentijnse keepster een strafbal veroorzaakte had diep rood moeten zijn . Vreemd dat de FIH dit niet heeft uitgezonden in de samenvatting. Later een rode kaart geven kan misschien niet bij de FIH maar dit geeft toch wel te denken.Via een Australisch contact heb ik wel de beelden. Achteraf rood geven moet hier echt gebeuren. http://www.abc.net.au/news/2018-08-02/world-cup-quarter-final-win-hockeyroos-after-penalty-shootout/10064968

Ref

Hm, rood vind ik het niet. Maar ik ben helemaal met je eens dat dit soort overtredingen van een keeper een kaart verdienen en niet alleen maar een strafbal. De overtreding is alleen maar gericht op het onderuit halen van een speler en niet op het tegenhouden van de bal om een goal te voorkomen. Het is waar dat het effect van een kaart voor een keeper in een shoot out serie heel erg groot is. Maar een keeper die gepasseerd is en kiest om dan maar de speler omver te schoppen hoort persoonlijk bestraft te worden en niet om een 2e kans via een strafbal te krijgen. Dat is namelijk ook een heel groot effect op de wedstrijd.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.