WK (D): België onderuit na shoot-outs tegen Spanje

De dames van België zijn uitgeschakeld op het WK in Londen. De vice-kampioen van Europa verloor maandag in de tussenronde na shoot-outs van Spanje, dat in de kwartfinales tegen Duitsland gaat spelen. Na de reguliere speeltijd was de stand 0-0.

België moest de tussenronde spelen, omdat de ploeg als tweede eindigde in een poule met Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Spanje sloot de poulefase af op een derde plaats achter Duitsland en Argentinië, maar voor Zuid-Afrika.

Embed from Getty Images

Ook op EK tegen elkaar

Beide ploegen waren elkaar vorig jaar ook al tegengekomen in de groepsfase van het EK. Toen waren de Belgen met 2-1 te sterk. En ook dit keer waren België en Spanje aan elkaar gewaagd. Na een gelijk opgaande strijd waarin beide ploegen kansen kregen, trok Spanje uiteindelijk aan het langste eind.

Shoot-outs brachten de beslissing in het duel die na vier kwarten in 0-0 was geëindigd. Nadat beide ploegen elk vijf pogingen hadden ondernomen was de stand 2-2. In de sudden death zette Beatriz Perez Spanje op 3-2, waarna Louise Versavel werd afgefloten wegens afhouden.

België-Spanje 0-0 (0-0) Spanje wint na shoot-outs 3-2

1.Jill Boon (Bel): mis
1.Begoña Garcia (Spa): mis
2.Louise Versavel (Bel): raak
2.Beatriz Perez (Spa): overtreding
Strafbal: Perez (Spa) raak
3.Stephanie Vanden Borre (Bel): mis
3.Alicia Magaz (Spa): mis
4.Anouk Raes (Bel): mis
4.Berta Bonastre (Spa): raak
5.Pauline Leclef (Bel): raak
5.Lola Riera (Spa): mis
6.Beatriz Perez (Spa): raak
6.Louise Versavel (Bel): afgefloten voor afhouden

Reageer