WK (D): Duitsland kwartfinalist na zege op Spanje

WK-Dames-2018-Spanje-vs-Duitsland

Na Ierland hebben ook de Duitse dames zich op het WK in Londen verzekerd van de kwartfinales. Die Danas wonnen zaterdag de derde en laatste groepswedstrijd met 3-1 van Spanje.

Het was voor Duitsland ook de derde overwinning op het WK. De ploeg begon met een 3-1 zege op Zuid-Afrika, waarna titelfavoriet Argentinië met 3-2 werd verslagen. Spanje verloor de openingswedstrijd met 6-2 van de Argentijnen, maar herstelde zich met een 7-1 winst op Zuid-Afrika.

Eerder dit jaar oefenduels

Duitsland en Spanje speelden eerder dit jaar al twee duels tegen elkaar. Na een 2-2 gelijkspel wonnen de Duitsers de tweede wedstrijd met 2-1. Ook in Londen stonden die Danas aan de goede kant van de score.

De ploeg van bondscoach Xavier Recklinger kwam na vijf minuten op voorsprong. Anne Schröder scoorde uit een strafcorner, nadat de Spaanse ploeg al vroeg in de wedstrijd er niet in waren geslaagd een corner te verzilveren.

Embed from Getty Images

Gelijkmaker vlak voor rust

In het tweede kwart gebeurde er weinig voor beide doelen. Vlak voor rust drong Spanje aan. Het leidde tot de tweede strafcorner die werd benut door Carmen Cano.

Na rust nam Duitsland afstand van Spanje. Nadat de Spaanse ploeg in de beginfase een corner onbenut had gelaten, zette Selin Oruz Duitsland opnieuw op voorsprong. Drie minuten later tilde Victoria Huse de stand uit een strafcorner naar 1-3.

Spanje bijna zeker van tussenronde

Ondanks de nederlaag heeft Spanje zich zo goed al zeker verzekerd van de tussenronde. Theoretisch zou de ploeg nog op de ranglijst kunnen worden gepasseerd door het nog puntloze Zuid-Afrika, dat later op de dag nog speelt tegen Argentinië.

Spanje-Duitsland 1-3 (1-1)

5.Anne Schröder 0-1 (sc)
30.Carmen Cano 1-1 (sc)
37.Selin Oruz 1-2
40.Viktoria Huse 1-3 (sc)

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.