WK (D): Engeland speelt gelijk tegen India

Engeland is het WK in eigen land teleurstellend afgeslagen. Zaterdag kwam de ploeg in Londen niet verder dan 1-1 tegen India. Lili Owsley voorkwam vlak voor tijd een complete valse start voor de Engelse dames.

Engeland wil in eigen huis een herhaling van vier jaar geleden in Den Haag voorkomen. Toen werd de ploeg voorlaatste, nadat België in de strijd om de elfde en twaalfde plaats pas na shoot-outs werd verslagen.

Engelse intenties duidelijk

De intenties van de Engeland werden meteen na de afslag duidelijk. Na 42 seconden mocht de ploeg al aanleggen voor de eerste strafcorner. Die leverde echter niets op. Beide ploegen waren elkaar eerder dit jaar al twee keer tegengekomen op de Commonwealth Games. India, tijdens het WK onder leiding van Sjoerd Marijne, won in het Australische Gold Coast de poulewedstrijd met 2-1, maar ging in de strijd om het brons flink over de knie: 6-0.

Nadat een tweede Engelse corner niets opleverde, was India gevaarlijk in de cirkel. Een slechte pass van Giselle Ansley leidde tot een eerste kans voor India. Keepster Maddie Hinch kon de bal vrij gemakkelijk verwerken.

Strafbal wordt strafcorner

Vijf minuten in het tweede kwart kreeg Engeland een strafbal toegekend. De strafcorner kwam, zo leek het, op het lichaam van lijnstopster Monika. India protesteerde en vroeg een referral aan. De videoscheidsrechter constateerde dat de bal via de stick en niet via het lichaam op de voet van Monika was gekomen. Hierdoor werd de strafbal ingetrokken en kreeg Engeland opnieuw een strafcorner.

Embed from Getty Images

De Indiase keepster Savita hield haar doel schoon. Ook even later reageerde ze attent op een cornervariant en liet ze zich niet verrassen door de inzet van aangeefster Suzy Petty.

India op voorsprong

Engeland kreeg de kansen, maar het was India dat na 25 minuten op voorsprong kwam. Nikki Pradhan sloeg de bal de Engelse cirkel in. Navjot Kaur pikte de bal op en verschafte zich wat ruimte om uit te halen. De bal belandde uiteindelijk bij Neha Goyal die keepster Hinch kansloos liet. Engeland vroeg om een referral vanwege gevaarlijk spel van Pradhan, maar kreeg geen gelijk van de videoscheidsrechter en verloor daarmee ook het recht om tijdens het duel nog een referral aan te vragen.

Engeland zette in het derde kwart India flink onder druk. Met name Alex Danson was een plaaggeest voor de Indiase verdediging. Als de aanvoerster van Engeland via een individuele actie dan eindelijk bij het Indiase doel geraakte, dan stond keepster Savita een doelpunt in de weg.

Eenrichtingsverkeer

Het spelbeeld zette zich voort in het vierde kwart. Het ontbrak ook aan een beetje geluk aan Engelse kant. De zesde strafcorner werd door Sunita Lakra voor de lijn weggehaald. Daarnaast bleef het uitkijken voor een Indiase counter. Lalremsiami had het duel in het slot kunnen gooien, maar haar tip ging ver naast. Daarna werd keepster Hinch naar de kant gehaald voor een extra veldspeelster.

Met nog acht minuten moest het slotoffensief minimaal de gelijkmaker opleveren. De achtste corner leidde tot een negende. Ook deze poging leek niets op te leveren, maar Deepika was laks met het uitverdedigen na een rebound. Engeland profiteerde hiervan. Ellie Watton vond Lily Owsley die van dichtbij de 1-1 op het bord zette. In de slotfase moest India verder met tien speelsters nadat Navneet Kaur met geel naar de kant moest. Er veranderde echter niets meer aan de stand.

Engeland-India 1-1 (0-1)

25.Neha Goyal 0-1
54.Lily Owsley 1-1 (sc)

Reageer

Contact Us