WK (D): Engeland wint van Zuid-Korea

WK-Dames-2018-Engeland-vs-Zuid-Korea

De Oranjedames weten wie ze treffen donderdag in de kwartfinales van het WK in Londen: Engeland. Voor eigen publiek was de Engelse ploeg dinsdag in de tussenronde met 2-0 te sterk voor Zuid-Korea.

Kijkend naar de wedstrijden in de tussenronde had Engeland het getroffen met Zuid-Korea, dat slechts één punt uit drie duels pakte, maar een keer scoorde en de cross-over bereikte ten koste van China op basis van een beter doelsaldo.

Engeland nog niet overtuigend

Kortom, een tegenstander die te pakken moest zijn, maar Engeland weet nog niet te overtuigen. Er werd in de groepsfase op de valreep gelijkgespeeld tegen India. Ook van de Verenigde Staten werd niet gewonnen (1-1). Ierland werd wel verslagen (1-0), maar die ploeg was voor de laatste groepswedstrijd al zeker van de eerste plaats.

Embed from Getty Images

Zoals verwacht was Engeland tegen Zuid-Korea de bovenliggende partij. De Aziatische ploeg kwam in de eerste drie kwarten twee keer in de Engelse cirkel en schot slechts een keer op doel. Engeland was al in het eerste kwart op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van Sophie Bray.

Hinch houdt Engeland op de been

Ondanks kansen bleef de tweede treffer lang uit. Pas vlak voor tijd scoorde Lily Owsley de bevrijdende 2-0. Een grote opluchting voor Engeland dat in het laatste kwart dankzij goed keeperswerk van Maddie Hinch op de been werd gehouden.

Engeland-Zuid-Korea 2-0 (1-0)

9.Sophie Bray 1-0
59.Lily Owsley 2-0

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.