WK (D): Geen goals bij Australië-België

WK-Dames-2018-Australië-vs-België

De dames van Australië en België zijn dinsdag tijdens het WK in Londen niet tot scoren gekomen. Het was voor de Belgen het eerste WK-punt. Australië gaat aan kop in poule D met vier punten en lijkt op weg naar rechtstreekse plaatsing voor de kwartfinales.

Australië won het eerste WK-duel met 3-2 van Japan. De Hockeyroos namen een 3-0 voorsprong en leken op een gemakkelijke overwinning af te steven. De Japanse ploeg gooide de schroom van zich af en maakte het Australië nog behoorlijk lastig, zoals eerder op de dag Nieuw-Zeeland ondervond en 2-1 verloor van de Cherry Blossoms.

België verloor van Nieuw-Zeeland

België verloor zondag met 4-2 van Nieuw-Zeeland. Na een 1-0 achterstand kwamen de Red Panthers vlak voor rust met 2-1 voor. Meteen na rust verspeelde België die voorsprong, waarna Nieuw-Zeeland vervolgens met de drie punten aan de haal ging.

Pas tegen het einde van het eerste kwart zorgde Australië voor het eerste gevaar in de wedstrijd. Een schot van Brooke Peris leverde de eerste strafcorner op. De inzet van Jodie Kenny werd gered door keepster Aisling D’Hooghe. Omdat de bal daarna omhoog ging, kregen de Australiërs een tweede corner. Opnieuw stond Kenny achter de bal, maar dit keer werd haar poging geblokt door Anne-Sophie Weyns.

Embed from Getty Images

Overwicht Australië

Het gevaar in het tweede kwart kwam ook van Australië. Af en toe kwam België uit de verdediging en in de Australische cirkel. Ondanks vier cirkelpenetraties schoot de Belgische ploeg geen enkele keer op doel.

Australië kreeg twee strafcorners. Kathryn Slattery miste net de tip-in na de push van Georgina Morgan en de tweede corner werd slecht uitgevoerd. Daarnaast had Rosie Malone nog een kans, maar haar backhandschot werd gestopt door D’Hooghe.

Keepers houden de nul

In het derde kwart bleef Australië een overwicht hebben, maar kon dat overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Ook de vijfde strafcorner werd niet verzilverd. D’Hooghe redde op de inzet van Morgan. België kwam in het slot weer eens in de cirkel van Australië. De ploeg stond in overtal na een groene kaart voor Peris en profiteerde van een slechts bal van Karri McMahon. Alix Gerniers stuitte op Lynch, waarna de Australische keepster voorkwam dat Jill Boon in de rebound kon scoren. Het waren na 44 minuten de eerste schoten van België op doel.

Australië kon ook in het laatste kwart geen gaatje vinden in de Belgische verdediging. Malone en Peris waren dichtbij een treffer. Ook België kreeg na een counter een goede kans, meer net als D’Hoghe hield Lynch haar doel schoon.

Australië-België 0-0 (0-0)

Stand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Australië 2 1 1 0 3 2 4
2. Nieuw-Zeeland 2 1 0 1 5 4 3
3. Japan 2 1 0 1 4 4 3
4. België 2 0 1 1 2 4 1

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.