WK (D): Geen winnaar bij Nieuw-Zeeland-Australië - Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Geen winnaar bij Nieuw-Zeeland-Australië

De dames van Australië hebben zich op het WK in Londen rechtstreeks geplaatst voor de kwartfinales. Dankzij de 1-1 tegen aartsrivaal Nieuw-Zeeland eindigden de Hockeyroos als eerste in groep D.

Nieuw-Zeeland eindigde op de derde plaats en is evenals België, dat de groep al tweede afsloot, verzekerd van de tussenronde. Japan eindigde als vierde en is uitgeschakeld.

Ploegen wisten wat ze moesten doen

Nieuw-Zeeland en Australië begonnen aan hun duel met de kennis dat België met 6-3 had gewonnen van Japan. Dit betekende dat Australië sowieso al was verzekerd van deelname aan de tussenronde ook bij een nederlaag. Nieuw-Zeeland had een punt nodig om Japan in de stand voor te blijven en uitschakeling te voorkomen.

Embed from Getty Images

Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam Nieuw-Zeeland op voorsprong. Geklungel in Australische defensie werd uiteindelijk afgestraft door Olivia Merry. Vijf minuten later Australië gelijk. Een voorzet van Edwina Bone werd door Emily Smith ontvangen. De jarige job, 26 jaar, passeerde de inmiddels uit het doel gekomen keepster Sally Rutherford.

Australië in kwartfinales

Australië eindigt dankzij de remise als groepswinnaar en speelt woensdag in de kwartfinales tegen de winnaar van het duel in de tussenronde tussen Argentinië en Nieuw-Zeeland. België treft in de tussenronde Spanje.

Nieuw-Zeeland-Australië 1-1 (1-1)

13.Olivia Merry 1-0
18.Emily Smith 1-1

Eindstand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Australië* 3 1 2 0 4 3 5
2. België** 3 1 1 1 8 7 4
3. Nieuw-Zeeland** 3 1 1 1 6 5 4
4. Japan 3 1 0 2 7 10 3

*naar de kwartfinales
** naar de tussenronde (cross-over)

Reageer