WK (D): India naar kwartfinales na zege op Italië - Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): India naar kwartfinales na zege op Italië

De dames van India hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het WK in Londen. In de tussenronde rekende de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne af met Italië. Het werd 3-0. India speelt donderdag om een plek in de halve finales tegen Ierland.

Met Ierland was Italië de grote verrassing van de groepsfase. Na de zeges op China (3-0) en Zud-Korea (1-0) was de Italiaanse ploeg al verzekerd van de tussenronde. Het laatste duel tegen Nederland eindigde in de grootste nederlaag ooit op een WK: 12-1.

Eerste WK sinds 1976

Het mocht de pret niet drukken voor Italië dat voor het eerst sinds 1976 weer eens deelnam aan een wereldkampioenschap. De kwaliteitsimpuls van onder meer tien speelsters met een Argentijnse achtergrond zorgde ervoor dat Italië vorig jaar als zesde eindigde tijdens de halve finales van de Hockey World League en zodoende een ticket voor het WK in Londen bemachtigde.

En daarin reikte de nummer 17 van de wereld tot de tussenronde. Met India als tegenstander was het misschien wel mogelijk voor Italië om de laatste acht te bereiken, maar de ploeg van Marijne bleek uiteindelijk een onneembare horde.

Embed from Getty Images

Snelle voorsprong India

Al na negen minuten kwam India op voorsprong. De Italiaans verdediging slaagde er niet in om de bal na een lange corner uit de cirkel te krijgen. Lalremsiami kreeg de bal voor de stick en met de backhand passeerde ze keepster Martina Chirico.

In het tweede kwart gebeurde er weinig voor beide doelen, maar na rust nam India het initiatief en kreeg drie strafcorners. De laatste werd vlak voor het einde van het derde kwart benut door Neha Goyal.

Beslissing

Italië kwam dat laatste kwart goed uit de startblokken. Het kreeg een strafcorner, maar Valentina Braconi slaagde er niet in keepster Savita te verslaan. Vijf minuten voor tijd gooide India het duel definitief op slot. Vandana Katariya veranderde een corner doeltreffend van richting: 0-3

Italië-India 0-3 (0-1)

9.Lalremsiami 0-1
45.Neha Goyal 0-2 (sc)
55.Vandana Katariya 0-3

Reageer