WK (D): Nieuw-Zeeland verliest van Japan - Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Nieuw-Zeeland verliest van Japan

Nieuw-Zeeland heeft de tweede groepswedstrijd op het WK in Londen verloren. Japan was dinsdag met 2-1 te sterk voor de Black Sticks.

Japan verloor het eerste duel op het WK met 3-2 van Australië. Pas na de 3-0 achterstand leek de Japanse ploeg de schroom van zich af te gooien. In het laatste kwart was Japan veelvuldig in de Australische cirkel te vinden, maar het leverde pas in de slotminuut de 3-2 op.

Nieuw-Zeeland te sterk voor België

Nieuw-Zeeland pakte wel drie punten dankzij een 4-2 zege op België. De ploeg verspeelde door slordig vlak voor rust een 1-0 voorsprong, maar boog de achterstand meteen na de pauze om. In het vierde kwart beslisten de Black Sticks het duel definitief in hun voordeel.

Embed from Getty Images

Japan en Nieuw-Zeeland troffen elkaar afgelopen mei drie keer tijdens de Tri-Nations in het Nieuw-Zeelandse Cromwell. De Japanse ploeg won de eerste ontmoeting, Nieuw-Zeeland de volgende twee waarvan de laatste pas na shoot-outs.

Initiatief bij Nieuw-Zeeland

Meteen na de afslag nam Nieuw-Zeeland het initiatief. Ondanks drie schoten op doel lukte het de Black Sticks niet om de score te openen. Japan kwam in het eerste kwart slechts een keer in de vijandelijke cirkel, maar ook dat leidde niet tot een doelpunt.

Japan was in het begin van het tweede kwart gevaarlijker. De ploeg was vaker op de helft van Nieuw-Zeeland te vinden. Daarnaast verdiende Japan twee strafcorners. De pogingen vanaf de kop van de cirkel van Mami Karino en Yuri Nagai troffen geen doel. Ook Motomi Kawamura was dichtbij een doelpunt, maar haar tip op een schot van Nagai werd gered door keepster Sally Rutherford.

Japan blijft gevaarlijk

Het veldspel golfde in het tweede kwartier wat meer op en neer, maar omdat Nieuw-Zeeland ook niet scoorde stond het bij rust nog steeds 0-0.
Na rust ging Japan verder waar het in het tweede kwart gebleven was. Het leverde in de beginfase van het derde kwart twee corners op, waarvan de laatste werd benut door Shihori Oikawa. Haar flats was Rutherford te machtig. Het was een terechte voorsprong gezien het spelbeeld.

Nieuw-Zeeland zette daarna aan en was dichtbij de gelijkmaker. Na een goed opgezette aanval zag Samantha Harrison haar inzet voorlangs het Japanse doel zeilen.

Japan op 2-0

Drie minuten in het vierde kwart besliste Japan het duel. Minami Shimizu zette de 2-0 op het bord. Maho Segawa speelde Shimizu aan, die te veel ruimte kreeg van Brooke Neal die de pass wilde onderscheppen. Shimizu omspeelde vervolgens Rutherford en schoof de bal in het lege doel.

In het slot zette Nieuw-Zeeland Japan onder druk om de aansluitingstreffer te maken. Het doelpunt viel acht minuten voor tijd. Anita McLaren benutte een strafbal, nadat de bal uit een strafcorner op het lichaam van de Japanse lijnstop was gekomen. De ploeg haalde zelf de angel uit het offensief. Olivia Merry moest met geel naar de kant. Met nog vijf minuten op de klok en in ondertal slaagde Nieuw-Zeeland er niet meer in om de gelijkmaker te forceren.

Japan-Nieuw-Zeeland 2-1 (0-0)

35.Shihori Oikawa 1-0 (sc)
48.Minami Shimizu 2-0
52.Anita McLaren 2-1 (sb)

Comments (2)

 1. Wie weet waar de wedstrijden (buiten NL) live te kijken zijn?

 2. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  http://fih.ch/events/world-cup/world-cup-2018/hockey-world-cup-london-2018-w/news/latest-news/bt-sport-to-lead-world-class-innovations-as-fih-drive-global-coverage-of-world-cup/

  Argentina: ESPN Sur
  Australia: Fox Sports
  Belgium: Telenet
  China: CCTV5
  England and Ireland (and rest of the UK): BT Sport
  Germany: DAZN
  India: Star Sports
  Italy: FIH YouTube
  Japan: TV Tokyo
  Korea: FIH YouTube
  Netherlands: NOS
  New Zealand: Sky Sports NZ
  South Africa: SuperSport
  Spain: Eurosport
  USA: Bleacher Report Live

Reageer