WK (D): Oranjedames treffen Zuid-Korea, China en Italië | Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Oranjedames treffen Zuid-Korea, China en Italië

De Oranjedames zijn in de groepsfase van het WK 2018 in Londen gekoppeld aan Zuid-Korea, China en Italië. Dat heeft de internationale hockeybond FIH zondag bekendgemaakt.

Het wereldkampioenschap wordt van 21 juli tot en met 5 augustus 2018 afgewerkt op het Lee Valley Tennis and Hockey Centre. Oranje speelt op 22 juli de eerste wedstrijd tegen Zuid-Korea, de ploeg die tijdens de Hockey World League Final in Auckland twee keer werd verslagen.

Tegenstanders

Vijf dagen later volgt het duel met China, dat ook tijdens de finaleronde van de HWL werd verslagen. Op 29 juli is het laatste groepsduel van Oranje tegen Italië.

De nummers één van de vier poules plaatsen zich direct voor de kwartfinales. De nummers twee en drie spelen een tussenronde, de zogenoemde crossover-wedstrijden, voor de overige plekken bij de laatste acht. De nummers vier van elke groep zijn uitgeschakeld.

WK 2014

Nederland is titelverdediger. In 2014 werd de ploeg onder leiding van bondscoach Max Caldas wereldkampioen door in de finale in Den Haag Australië met 2-0 te verslaan.

Poule-indeling:
Groep A: Nederland, China, Italië, Zuid-Korea
Groep B: Engeland, Verenigde Staten, India, Ierland
Groep C: Argentinië, Duitsland, Spanje, Zuid-Afrika
Groep D: Australië, Nieuw-Zeeland, Japan, België

Reageer