WK (D): Spanje heeft geen kind aan Zuid-Afrika - Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Spanje heeft geen kind aan Zuid-Afrika

De dames van Spanje hebben zich op het WK hersteld van de 6-2 nederlaag in de eerste wedstrijd tegen Argentinië. Donderdag werd Zuid-Afrika met 7-1 verslagen. Voor de Zuid-Afrikaanse was het de tweede nederlaag in twee wedstrijden.

Met nul uit twee is Zuid-Afrika, met nog het duel met Argentinië te gaan, zo goed als uitgeschakeld. Spanje lijkt een plek in de cross-over niet meer te kunnen ontgaan. Bovendien werkte de ploeg ook aan het doelsaldo.

Spanje snel op voorsprong

Al na twee minuten kwam Spanje op voorsprong. Lola Riera pushte de bal uit een strafcorner via de lat in de kruising. In het eerste kwart verdubbelde Berta Bonastre de voorsprong, die prachtig met de backhand werd aangespeeld door Begoña Garcia.

Embed from Getty Images

Na rust verkleinde Kara-Lee Botes de achterstand. De inzet uit de strafcorner van Lisa-Marie Deetlefs werd geblokt door de Spaanse verdediging. De bal belandde voor de stick van Botes, die doeltreffend uithaalde.

Spanje slaat snel terug

Ondanks het kleine verschil kon Zuid-Afrika er geen echte wedstrijd van maken. Al snel stond de 3-1 op het bord. Carlota Petchame kon vrij de cirkel in sprinten en legde aan voor een backhand. De bal ging via de stick van de Zuid-Afrikaanse Shelley Jones in het doel.

Nog voor het einde van het derde kwart scoorde Spanje nog twee keer. Petchame maakte vijf minuten later haar tweede treffer. Ze werd vanaf de rechterkant aangespeeld, draaide weg van haar tegenstandster en tikte de bal onder de Zuid-Afrikaanse keepster in het doel.

Spanje loopt verder weg

Knullig balverlies aan Zuid-Afrikaanse kant leidde de vijfde Spaanse treffer in. Een vrije slag werd zo in de stick van Alicia Magaz geschoven. Zij speelde Bonastra aan, die de cirkel in ging en Carola Salvatella bediende. In het laatste kwart liep Spanje verder uit. Benutte strafcorners van Riera en Bonastre bepaalden de eindstand op 7-1.

Spanje-Zuid-Afrika 7-1 (2-0)

2.Lola Riera 1-0 (sc)
11.Berta Bonastra 2-0
35.Kara-Lee Botes 2-1 (sc)
37.Carlota Petchame 3-1
42.Carlota Petchame 4-1
45.Carola Salvatella 5-1
48.Lola Riera 6-1 (sc)
55.Berta Bonastre 7-1 (sc)

Stand:

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Duitsland 2 2 0 0 6 3 6
2. Argentinië 2 1 0 1 8 5 3
3. Spanje 2 1 0 1 9 7 3
4. Zuid-Afrika 2 0 0 2 2 10 0

Reageer