WK (D): Spanje pakt brons ten koste van Australië | Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Spanje pakt brons ten koste van Australië

De Spaanse dames hebben het WK in Londen afgesloten met een bronzen medaille. In de strijd om de derde en vierde plaats was de ploeg met 3-1 te sterk voor Australië. Het is het beste resultaat van de Spaanse dames in de WK-historie.

Spanje kwam nog nooit verder dan een vierde plaats. Die prestatie werd in 2006 behaald in eigen land. Toen ging de strijd om het brons verloren tegen Argentinië (5-0). Twaalf jaar later hielden de Spaanse dames iets tastbaars over aan de eindronde van het WK.

Tranen drogen

Spanje en Australië moesten snel de tranen drogen na het verlies in de halve finales zaterdag tegen respectievelijk Ierland en Nederland. Pas na het nemen van shoot-outs viel de droom van het spelen van een WK-finale in duigen.

Embed from Getty Images

Australië leek in de strijd om het brons nog het meeste last te hebben van die teleurstelling. Spanje begon aanmerkelijk beter aan de wedstrijd en beloonde dat met twee doelpunten snel achter elkaar in het eerste kwart.

Spanje op voorsprong

In de elfde minuut kwam Spanje op voorsprong uit een strafcorner van Maria Lopez. De bal werd vlak voor de Australische keeper Rachael Lynch nog van richting veranderd. Drie minuten later werd gepruts in de Australische cirkel afgestraft. Beatriz Perez pakte de bal af en bediende Berta Bonastre.

Na rust verkleinde Australië de achterstand. Kathryn Slattery gaf het laatste tikje na een combinatie tussen Emily Hurtz en Emily Smith. Spanje gaf de voorsprong niet meer uit handen. De ploeg bouwde zelfs uit naar 3-1. Perez legde na een goede individuele actie af op Magaz, die Lynch kansloos liet.

Australië-Spanje 1-3 (0-2)

11.Maria Lopez 0-1 (sc)
14.Berta Bonastre 0-2
40.Kathryn Slattery 1-2
51.Alicia Magaz 1-3

Reageer