WK (D): Spanje verrast Duitsland in kwartfinales - Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Spanje verrast Duitsland in kwartfinales

De Spaanse dames hebben voor een grote verrassing gezorgd door de halve finales van het WK in Londen te bereiken. In de kwartfinales werd Duitsland woensdag met het kleinste verschil verslagen: 1-0.

Afgelopen zaterdag was Duitsland in de groepsfase nog met 3-1 te sterk voor Spanje. Duitsland eindigde hierdoor als groepswinnaar en plaatste zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De Spaanse ploeg, die als derde eindigde in de groep, rekende maandag in de tussenronde pas na het nemen van shoot-outs af met België.

Duits initiatief

Duitsland nam vanaf de afslag het initiatief. Het leverde onder meer een strafcorner op, die overigens niet werd verzilverd. Ook vlak na het begin van het tweede kwart mocht de Duitse ploeg aanleggen vanaf de kop van de cirkel. En ook dit keer werd het net niet gevonden.

Embed from Getty Images

Na rust gebeurde op een kans voor Duitsland na vrij weinig. Spanje leek in het laatste kwart uit haar schulp te kruipen. De ploeg kreeg een strafcorner en een kansje. Zes minuten voor tijd was het opeens wel raak voor Spanje. Carlota Petchame goochelde op de achterlijn en gaf de bal voor. Janne Müller-Wieland kon de voorzet niet onderscheppen, waardoor de bal voor de stick van Carmen Cano kwam. Ze twijfelde niet en werkte de bal tegen het net: 1-0.

Kans op gelijkmaker

In het slot van het duel kreeg Duitsland nog een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken en shoot-outs af te dwingen, maar de strafcorner belandde naast het doel. Spanje bereikte de laatste vier en treft in de halve eindstrijd de winnaar van het duel tussen Ierland en India.

Duitsland-Spanje 0-1 (0-0)

54.Carmen Cano 0-1

Reageer