WK (D): Zuid-Korea naar tussenronde na gelijkspel met China - Hoofdklasse Hockey Nederland

WK (D): Zuid-Korea naar tussenronde na gelijkspel met China

De dames van Zuid-Korea hebben zich verzekerd van de tussenronde op het WK in Londen. De ploeg speelde in de derde en laatste groepswedstrijd met 1-1 gelijk tegen China.

Beide ploegen stonden na twee wedstrijden nog op nul punten. Zowel van Nederland als van Italië werd verloren. Zuid-Korea bezette de derde plaats in de poule op basis van een beter doelsaldo dan China. De Koreaanse ploeg had daarom ook genoeg aan een gelijkspel om zich te plaatsen voor de tussenronde. China moest winnen om uitschakeling in de groepsfase te voorkomen.

Embed from Getty Images

Doelpunten in eerste kwart

China kwam na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Xiaoxue Zhang, maar vlak voor het eindsignaal van het eerste kwart maakte Ok Ju Kim gelijk. Ze reageerde net iets sneller dan haar directe tegenstander op de voorzet vanaf de rechterkant. Keepster Jiao Ye had geen antwoord op de inzet van Kim.

Na rust had Zuid-Korea iets meer de overhand en in het laatste kwart was China de bovenliggende partij. Echter, de ploegen wisten niet het net niet meer te vinden. De uitslag betekent dat China de koffers kan pakken en Zuid-Korea het verblijf in Londen voorlopig heeft verlengd.

Zuid-Korea-China 1-1 (1-1)

4.Xiaoxue Zhang 0-1
15.Ok Ju Kim 1-1

Reageer