WK Indoor: Nederlandse dames overtuigend door naar kwartfinales

De Oranje zaaldames hebben ook op de tweede speeldag weten te overtuigen. De ploeg van Marieke Dijkstra versloeg donderdagochtend  Tsjechië (7-2) en was toen al zeker van een plek bij de laatste acht maar dit weerhield de dames niet van een sterk optreden tegen Wit-Rusland. Ook deze vierde poulewedstrijd werd met 8-1 gewonnen. 

Nederland zaal Oranje dames MdW (10)
Hulsen viert een van haar doelpunten met Verhage en Muyselaar. (c) Maurice de Wert

Nederland kwam na vijf minuten spelen op voorsprong toen de sterk spelende Lieke Hulsen al haar tegenstanders te snel af was en vervolgens Claire Verhage op maat bediende. Twee minuten later werd dit doelpunt echter teniet gedaan doordat Yuliya Mikheichyk de 1-1 door de benen van keepster Adinda Boeren speelde. De bal leek niet geheel over de doellijn te zijn gegaan maar alsnog werd de treffer toegekend en kon Oranje weer van voor af aan beginnen. Pas vlak voor rust lukte het Pien van Nes Nederland weer aan de leiding te brengen. Tot twaalf minuten voor tijd hielden beide teams het echter spannend en kon het duel nog alle kanten op maar toen Hulsen de 1-3 binnen pushte ging het snel. In de slotminuten tilden Van Nes (2x), Vera Vorstenbosch en Hulsen (2x) de eindstand uiteindelijk naar een overtuigende 8-1 overwinning.

Vrijdag om 10:00 uur spelen de Nederlandse dames hun laatste poulewedstrijd tegen Polen. Daarna volgen vrijdagmiddag de kwartfinales.

 

Reageer