WK indoor: Overzicht dag één (dames)

Op de openingsdag van het WK indoor in Leipzig spelen alle teams twee wedstrijden. In poule B gaat Oranje met een doelsaldo van +29 aan kop. Lees hier wat er verder gebeurde bij de dames.

Nederland Oranje Australië  zaal dames RU (11)
De Australische dames in een oefenwedstrijd tegen Nederland. (c) Roel Ubels

In poule A hebben Duitsland en Australië zich in de kop genesteld. Gastland Duitsland pakten tegen zowel België als Canada te volle buit en ook Australië wist de eerste twee duels, tegen de Oekraïne en Oostenrijk tot een succesvol einde te brengen. De Oekraïne en Oostenrijk volgen de koplopers met beide één gewonnen wedstrijd waardoor België en Canada nog puntloop onderaan staan.

In poule B wonnen zowel Nederland als Tsjechië hun eerste twee WK-duels maar is Oranje met een doelsaldo van +29 koploper van deze groep. Zij worden gevolgd door Wit-Rusland dat met vier punten ook nog ongeslagen is. De twee landen die vandaag door Nederland omver gespeeld werden, Zuid-Afrika en Kazachstan, staan puntloos onderaan. Donderdag treft Nederland ’s ochtends mede-koploper Tsjechië waarna enkele uren later Wit-Rusland volgt.

Uitslagen poule A:
Oostenrijk – Canada: 1-0                   Oostenrijk – Australië: 2-3
Oekraïne – Australië: 2-4                   België – Oekraïne: 4-7
Duitsland – België: 4-1                      Duitsland – Canada: 8-1

Uitslagen poule B:
Nederland – Zuid-Afrika: 14-0            Wit-Rusland – Polen: 3-3
Tsjechië – Polen: 3-2                        Zuid-Afrika – Tsjechië: 3-5
Wit-Rusland – Kazachtstan: 6-3          Nederland – Kazachstan: 15-0

 

 

Reageer