WK Indoor: Overzicht dag twee (dames)

Op de tweede dag van het WK indoor in Leipzig spelen alle teams wederom twee wedstrijden. Na vier groepsduels zijn de kwartfinalisten bekend. Vrijdagochtend resten alleen nog de laatste groepsduels waarna de ’s middags de kwartfinales volgen.  Lees hier wat er op de tweede speeldag gebeurde bij de dames.

Australië Zaal dames RU
Australië deelt de koppositie in poule A met Duitsland (c) Roel Ubels

Duitsland en Australië zijn na vier duels nog ongeslagen. Zij behouden hiermee de gedeelde koppositie in poule A en zullen vrijdag in een onderling duel moeten gaan uitmaken wie er als groepswinnaar de kwartfinales in zal gaan. Oostenrijk en de Oekraïne volgen met zes en vier punten en hebben zich ook geplaatst bij de laatste acht. Hekkensluiters Canada (één punt) en België (puntloos) zullen spelen om plek 9 tot en met 12.

Ook in poule B zijn de kaarten wat betreft de kwartfinales geschud. Nederland gaat met twaalf punten door als koploper. Tsjechië staat op dit moment tweede met negen punten maar zou morgen door zowel Wit-Rusland als Polen (beide zeven punten) ingehaald kunnen worden. de laatste wedstrijden gaan dus uitmaken wie op welke plek de kwartfinales in zal gaan. Kazachstan en Zuid-Afrika zullen hier in ieder geval niet aan meedoen, zij zijn beide nog puntloos en gaan, na de laatste poulewedstrijd, strijden om plek 9 tot en met 12.

Uitslagen poule A:
België – Oostenrijk: 2-3                    Australië – België: 4-3
Australië – Canada: 3-1                     Canada – Oekraïne: 4-4
Oekraïne – Duitsland: 3-6                Oostenrijk – Duitsland: 1-9

Uitslagen poule B:
Polen – Kazachstan: 6-1                     Kazachstan – Tsjechië: 1-11
Tsjechië – Nederland: 2-7                  Wit-Rusland – Nederland: 1-8
Zuid-Afrika – Wit-Rusland: 0-11        Polen – Zuid-Afrika: 5-1

 

Reageer