WK openingstreffer Belén Iglesias zorgt voor ruime overwinning Spaanse dames
Belen Iglesias scoort de openingstreffer voor Spanje op het WK Hockey.

WK openingstreffer Belén Iglesias zorgt voor ruime overwinning Spaanse dames

De Spaanse dames zijn het WK Hockey uitstekend begonnen door met ruime cijfers de Canadese dames aan de kant te zetten. Belén Iglesias zorgde vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer op het WK. Uiteindelijk liep de score op naar 4-1.

De wedstrijd, die eigenlijk nooit een wedstrijd werd, kon gemakkelijk door Spanje worden gedicteerd. In een half vol stadion in Terrassa konden de fans genieten van het dominante spel van het thuisland.

Al snel kregen de Spaanse dames meerdere strafcorners. Waar de eerste twee pogingen net mis gingen, werd de derde poging wel omgetoverd tot een doelpunt. Belén Iglesias was de gevierde vrouw. In het tweede kwart werd Canada totaal overlopen, wat ook resulteerde in drie extra doelpunten.

In het derde en vierde kwart bleef Spanje het spel bepalen. Doelpunten vielen er niet. Canada probeerde het wel en versierde ook strafcorners. Karli Johansen benutte een prima genomen corner in de 57ste minuut. Uiteindelijk waren de Canadese vrouwen niet meer bij machte om iets te doen tegen het sterke spel van Spanje.

Bekijk hier de standen van het WK Hockey 2022

Reageer