WK: Overzicht en doelpunten dag 4 (dames)

Op dag 4 van het WK in Den Haag kwamen de Oranje dames niet in actie maar werden er wel drie wedstrijden gespeeld in poule B. Lees hier wat er gebeurde en bekijk de doelpunten.

WK Argentinië-Zuid-Afrika dames RU Aymar
Aymar was wederom belangrijk voor Las Leonas. Credit: Roel Ubels

 Argentinië – Verenigde Staten: 2-2

In een zeer vermakelijke wedstrijd, met een hoog tempo, lijkt de VS na 23 minuten de leiding te nemen. Het onbegrip bij de Amerikaanse coach is groot wanneer het doelpunt na het bekijken van videobeelden toch wordt afgekeurd. Drie minuten later is het echter alsnog raak. Vanaf kopcirkel schiet Katie Reinprecht met haar backhand de 0-1 binnen. Las Leonas lijken deze achterstand nodig te hebben om de druk op te voeren want binnen vijf minuten ligt de bal er ook aan de andere kant in. Vanuit een corner schiet Silvina D’Elia haar ploeg, ondanks dat ze de bal totaal verkeerd raakt, naar 1-1.

In de tweede helft neemt Argentinië het heft wat meer in eigen hand en valt, veelal via geweldige acties van Luciana Aymar, een aantal keer mooi aan. Binnen enkele minuten mogen Las Leonas twee maal aanleggen voor een corner maar beide worden goed gekeerd door keeper Jackie Kinzter. Daarna zetten de Amerikaanse dames weer een aantal keer brutaal aan en komen ook zij dichtbij de 1-2. Terwijl de regen met bakken naar beneden komt is het toch Argentijnse superster Aymar die negen minuten voor tijd de Argentijnse formatie op voorsprong brengt. Ze neemt de bal in de cirkel op haar backhand aan en schiet deze precies tussen de keeper en de paal door het doel in. Even lijkt de wedstrijd gespeeld maar de VS geeft zich niet gewonnen. Drie minuten later tikt Kelsey Kolojejchick van dichtbij de 2-2 binnen. Spannende slotminuten volgen maar geen van beide teams weten daarna het doel nog te raken. Na de overwinning op Engeland speelt de VS nu dus knap gelijk tegen Argentinië.

Bekijk hier de doelpunten:

 ’26: 1-0 Katie Reinprecht

’32: 1-1 Silvina D’Elia

’61: 1-2 Luciana Aymar

’64: 2-2 Kelsey Kolojejchick

Engeland – China: 0-3

Keeper Li Dongxiao behoedt China wat een vroege afterstand door onder andere een strafcorner van Kate Richardson-Walsh en grote kansen van Susie Gilbert en Lily Owsley onschadelijk te maken. Ook moet coach Jason Lee toekijken hoe zijn ploeg tot drie maal toe de paal of lat raakt. En zoals het hockeygezegde luidt, als ‘ie aan de ene kant niet valt.. valt ‘ie aan de andere kant wel. Uiteindelijk opent China de score in de 42e minuut. Yang Peng schiet van dichtbij keihard de 0-1 de kruising in. Op zoek naar de gelijkmaker weet Engeland vervolgens wederom enkele corners te versieren maar hebben daarbij ook de pech dat Donxiao een fantastische wedstrijd keept en alle pogingen van Richardson-Walsh weet te keren. Daarbij zien ze tot overmaat van ramp de Chinezen wel weer doeltreffen en de voorsprong uitbreiden. Dit maal is het Melyu Liang die een corner precies tussen keepster Maddie Hinch en lijnstop Laura Unsworth door slaat. Nadat Jason Lee zijn keeper heeft ingewisseld voor een extra veldspeelster krijgt Yang Peng vier minuten voor tijd de kans de overwinning veilig te spelen. Zonder Hinch in het goal tikt zij met gemak de 0-3 binnen. Na de nederlaag tegen de Verenigde Staten verliest Engeland ook van China en dus lijken de halve finales voor de Engelsen heel ver weg.

Bekijk hier de doelpunten:

’42: 0-1 Yang Peng

’55: 0-2 Melyu Liang

’66: 0-3 Yang Peng

Zuid-Afrika – Duitsland: 1-3

De Zuid-Afrikaanse dames van coach Giles Bonnet beginnen fel aan de wedstrijd tegen Duitsland en zetten meteen veel druk op hun tegenstander. Zowel Ilse Davids als Shelley Russell krijgen kansen de score te openen maar zien hun inzet gekeerd worden door de Duitse verdediging. Halverwege de eerste helft lijkt Nina Hasselmann het openingsdoelpunt binnen te schieten maar na het bekijken van de beelden wordt de goal niet geteld. In de 19e minuut is het echter alsnog raak. Jana Teschke schiet de bal de cirkel in waar Marie Mävers deze van richting verandert en daarmee keepster Anelle van Deventer kansloos laat. In de tweede helft komt de Zuid-Afrikaase formatie wederom goed mee en krijgt het hier en daar ook kansen op de gelijkmaker maar hebben ze weinig geluk in de afronding. Aan de andere kant zijn ‘Die Dana’s’ een stuk effectiever. In de 50e minuut verdubbelt Nina Hillmann met enig geluk de Duitse voorsprong. Na een rommelige situatie in de cirkel pusht zij de bal tussen de benen van de Zuid-Afrikaanse keepster door. Pas in de 64e minuut weet Russell namens Zuid-Afrika wat terug te doen en voor heel even de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Na een goede rush van Bernie Coston pusht zij de 1-2 binnen. Lang duurt de vreugde echter niet want binnen een minuut maakt Mävers haar tweede doelpunt van de dag waarmee ze ook gelijk de wedstrijd op slot gooit.

Bekijk hier de doelpunten.

’19: 0-1 Marie Mävers

’50: 0-2 Kristina Hillmann

’64: 1-2 Shelley Russell

’65: 0-3: Marie Mävers

Reageer