WK zaal: Oranje dames openen toernooi met ruime zege

De Oranje zaaldames zijn het WK in Leipzig voortvarend gestart. De ploeg van bondscoach Marieke Dijkstra versloeg Zuid-Afrika woensdagochtend in de openingswedstrijd van het toernooi met 14-0.

Nederland Oranje zaal dames RU (8)
(c) Roel Ubels

Nederland moest even op gang komen in deze eerste poulewedstrijd maar toen Kiki Collot d’Escury in de twaalfde minuut de score opende was het hek van de dam. Nog voor rust liepen de Oranje dames via doelpunten van Denise Admiraal en Lieke Hulsen (beide twee keer) uit naar een comfortabele 5-0 voorsprong en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.

In het tweede bedrijf kwam Zuid-Afrika er helemaal niet meer aan te pas en werkte de ploeg van Marieke Dijkstra nog even aan het doelsaldo. Goals van Denise Admiraal (3x), Laurien Leurink, Kiki Collot d’Escury (2x),Vera Vorstenbosch, Claire Verhage en Karin den Ouden tilden de eindstand uiteindelijk naar een mooie 14-0 overwinning.

Een goede start dus voor de Nederlandse dames die vanmiddag om 17:45 uur aantreden voor het duel tegen Kazachstan. Deze wedstrijd is hier live te volgen.

 

Reageer