Xan de Waard stapt van Kampong over naar SCHC

Kampong is international Xan de Waard kwijt. De negentienjarige De Waard stapt over naar buurclub Xan de Waard KS
SCHC. Er gingen al langer geluiden op over een overgang van de wereldkampioen naar Bilthoven. Woensdag werden deze geruchten bevestigd middels een persbericht.

De Waard tekent voor twee jaar, met een optie voor een derde jaar. De aanvaller is de vijfde speelster die bekend maakte Kampong na dit seizoen te verlaten. Eerder gaven Marsha Cox, Laurien Leurink, Maud van der Kamp en Lisa van Baaren aan te stoppen.

Comments (11)

 1. Begrijpelijke keuzes. SCHC wil kampioen worden en bouwt aan de toekomst, Xan wil hetzelfde. Mooie, ambitieuze ploeg komt er daar te staan in Bilthoven.

 2. Zeker een goed team daar. Moeten komend jaar kunnen doordrukken. Grootste beperkende factor is echter Ettiene Spee.

 3. Wat zal er met Kampong gaan gebeuren? Play-outs ontlopen zal nog wel lukken, maar meer niet meer lijkt me…

 4. Ellen Jong

  Blijkbaar moet het zo. SCHC laat in media weten dat ze haar aanbod hebben gedaan en week later is er getekend. Lijkt het maar zo, of begint het allemaal meer en meer op voetbal te lijken?
  SCHC bestaat als ze zo doorgaan dadelijk bijna alleen maar uit internationals, alle internationals bij top 4. Lekker overzichtelijk, maar maakt het niet leuker.

 5. Hoofdklasser

  Is toch niet heel gek als talenten zelf hogerop willen komen? Hou eens op met hockeyclubs belachelijk te maken dat iedereen elkaar koopt.
  Denk eens aan de spelers zelf, zet je zelfs eens in hun positie! Wat zou je zelf doen als je zo een talent zou hebben? Zou je dan in een lager team blijven spelen , hier kunnen ze veel leren van andere talentvolle speelsters het zelfde geld voor een club als den Bosch en Amsterdam die trekken ook talentvolle speelsters aan omdat ze een waanzinnige selectie hebben.

 6. @hoofdklasser

  helemaal mee eens, als het aan de reageerders op dit forum ligt moet je bij, pak em beet, Zwart Wit blijven hockeyen onafhankelijk van hoeveel talent je hebt.

 7. @@hoofdklasser

  Hoofdklasser, ik begrijp je niet. Xan speelt toch in Dames 1 van Kampong en niet in ‘een lager team’?

 8. Ik zeg Bankrasmodel: alle internationals lekker op Papendal/Upward samen trainen en voorbereiden op internationale toernooien en OS. En in de hoofdklasse dan de speelsters/spelers die daar (net) niet voor in aanmerking komen. Maakt competitie wellicht spannender en in ieder geval goedkoper voor de clubs:)

 9. @@@hoofdklasser

  punt is dat als een speler/speelster bepaalde persoonlijke ambities heeft en denkt dat dit bij een andere club beter te realiseren is, er een aantal mensen van mening is dat je je oude club niet in de steek mag laten en je moet blijven waar je zit. Nog sterker gedlt dit voor jeugdspelers die in de C of B naar een grotere club gaat om bv landelijk te spelen

 10. Hoofdklasser. @@hoofdklasser

  Heb je al gelezen hoeveel man er bij kampong weg gaan? Nu al rond de 5? Volgens mij is dat niet goed voor een talent als xan, en zeker niet als er niets bij komt.

 11. @@@hoofdklasser

  En daarnaast geeft ze zelf aan dat ze om prijzen mee wilt gaan spelen, en haar talent verder wilt laten ontwikkelen, SCHC is dichterbij dan Amsterdam Laren en den Bosch,

Reageer