Xan de Waard: ‘We hebben het echt met z’n allen naar ons zin’ | Hoofdklasse Hockey Nederland

Xan de Waard: ‘We hebben het echt met z’n allen naar ons zin’

Twee wedstrijden, twee zeges. 14 doelpunten voor en één tegen. Het zijn de imponerende cijfers van de Oranjedames na twee duels op het WK. Nadat vorige week zondag Zuid-Korea met 7-0 werd verslagen, was China vrijdag het slachtoffer van de dadendrang van de ploeg van bondscoach Alyson Annan (7-1).

“We hadden vier rustdagen dus iedereen had heel veel zin om weer een wedstrijd te gaan spelen. En ik denk dat je dat wel zag”, zegt Caia van Maasakker in gesprek met NOS Studio Sport. Iets wat teamgenote Xan de Waard alleen maar kan beamen. “We hebben het echt met z’n allen naar ons zin en ik denk ook dat dat de key is van de grote score.”

Elk kwart een doelpunt

Hoewel tegen China de doelpunten elkaar in minder snel opvolgden, scoorde Nederland wel in elk kwart. Het zag er af en toe makkelijk uit wat de ploeg liet zien. Een tijdelijke onderbreking van het duel vanwege de hevige regen en bliksemflitsen haalde de Oranjedames niet uit hun ritme.

Embed from Getty Images

“Het ziet er misschien makkelijk uit, maar omdat we heel hard werken met elkaar en de bal rond laten gaan krijgen we dit resultaat”, zegt Van Maasakker. De Waard vult aan: “We hebben met elkaar afgesproken om voor iedere bal te vechten. En als we hem een keer verliezen gaan we met zijn allen terug en proberen we het weer opnieuw en ik denk dat we dat heel goed doen.”

Engeland mogelijk in de kwartfinales

Zondag speelt Nederland tegen Italië om de groepswinst. Indien Oranje als eerste eindigt in de poule dan zou Engeland de mogelijke tegenstander kunnen zijn in de kwartfinales. “Ja, dat zou zomaar kunnen. We gaan het zien wie we tegenkomen”, zegt Van Maasakker. “We zijn er sowieso klaar voor”, besluit De Waard.

Bekijk de reactie van Caia van Maasakker in gesprek met NOS Studio Sport

Bekijk de reactie van Xan de Waard in gesprek met NOS Studio Sport

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Nederland en China (7-1)

Reageer