Zaalcompetitie gaat door, clubs in problemen met trainingen - Hoofdklasse Hockey Nederland
HDM doet dit jaar weer mee aan de zaalcompetitie.

Zaalcompetitie gaat door, clubs in problemen met trainingen

De KNHB heeft naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet besloten om de zaalcompetitie door te laten gaan. Competities kunnen plaats vinden tot 17.00 uur in de middag. In eerste instantie leek het erop dat de gehele zaalcompetitie zou worden afgelast. De zaalcompetitie gaat door, clubs lijken daarbij wel in de problemen te geraken omdat zij de trainingen waarschijnlijk moeten aflassen.

Ondanks het mooie nieuws dat de competitie kan doorgaan, lijkt er voor clubs wel degelijk een probleem te gaan ontstaan. Hockeyclubs komen namelijk in de problemen, omdat tot op heden is besloten dat amateursport alleen tot 17.00 uur mag worden beoefend. Ook hockey valt onder deze noemer ‘amateursport’. Trainingen en wedstrijden die na 17.00 uur staan gepland, mogen dus niet doorgaan. De wedstrijden, die vaak op zaterdag en zondag staan gepland, lijken wel door te gaan.

Flexibilieit vereist

Het lijkt er dus op dat spelers op amateurniveau zonder training de zaal in gaan. Ongetraind en dus met een grotere kans op blessures bij spelers en speelsters, zal de competitie worden beoefend.

Clubs in de Hoofdklasse hockey zullen gaan problemen om de trainingen voor hun selecties overdag te gaan plannen. Hierdoor kunnen de spelers toch getraind aan de competitie gaan starten. De eerste speelronde in de Hoofdklasse zaal staat gepland op 12 december.

Reageer