Zeer slechte start voor SCHC

Wijzenbeek MdW

De mannen van SCHC hebben na twee wedstrijden nog geen punt weten te pakken. Nadat het team vorig seizoen is gedegradeerd uit de Hoofdklasse wordt er veel verwacht van de nieuwkomer in de Overgangsklasse. Vorige week speelde de club uit Bilthoven tegen Oss waar zij 3-1 verloren. Afgelopen zondag speelde Stichtsche thuis tegen Leiden waar opnieuw met 3-1 werd verloren.

In het AD zegt coach Pim Wijzenbeek het volgende: “Het is exact hetzelfde verhaal als vorige week. Ongelooflijk, naar welk niveau we wegzakken. En dat in twee weken tijd. Het enige dat ik kan bedenken is dat er meer druk op zit. De jongens kunnen nog steeds goed hockeyen, we trainen niks minder. Dat kan het allemaal niet zijn. Ik ga deze week eens goed het gesprek met ze aan, om te horen hoe ze het zelf ervaren.”

Volgende week speelt SCHC wederom thuis tegen Hudito.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

topper

Wordt er wel een goed systeem gespeeld? Eerste seizoenshelft vorig jaar hadden ze ook een systeem waarmee ze 0 punten haalden en na de winterstop zag het er een stuk realistischer uit.

stick

Deze jongen toont wederom niet geschikt te zijn als coach.

hans

Zou er maar iemand naast zetten.
Deze man kan helemaal niets behalve op het strand liggen.

Mark

Waarom staat dit bericht op Hoofdklassehockey,nl?

speler

Dit keer kunnen ze Norbert Nederlaag ook niet terughalen..ben benieuwd, die Wijzenbeek kan er volgens mij niet zo gek veel van..

tegenstanders

Hoezo wil je in godsnaam promoveren? Je kan niet anders dan op de blaren zitten na vorig seizoen. Als je team bij elkaar gebleven was, prima, dan kan ik begrijpen dat je terug wilt promoveren. Maar dat nu roepen omdat je dat verplicht bent? Niemand verwacht dat schc promoveert, behalve hijzelf. En de goed gelovige jonge mannetjes die onder hem spelen..

Hoofdklasser

Hopen op het beste!! Zou zuur zijn als ze nog verder zakken!!
Kom op SCHC!!!!!!!!!!

peter

Met spelers H2 en een keeper onder lat uit Delft.

Promotie grapje zeker.

Wijzenbeek moet bij de Efteling gaan werken of op het strand in Bloemendaal.

Art

Pfff… Wanneer wordt er in Bilthoven bedacht dat de coach ook invloed heeft?

Shave

Laten we komende zondag afwachten, immers deze week wordt er gepraat en gebowld met de jongens wat zij nou willen en waarom het niet gaat. Deze coach is echt de weg kwijt en erger nog die gaat ie nooit meer vinden met SCHC. Helaas Pim je bent de zwakste schakel u kunt gaan!

hans

Pim doet nooit wat verkeerd, vind hij……

sjon

Maar dan gaan ze toch 8 keer trainen per week..?

Linkshalfachter

Ik denk dat het allemaal begint bij het beter maken van het team en individu. Daarna mentaal en dan kan je eens gaan denken over promoveren.

Het team komt gewoon te kort. Jammer maar is niet anders. En Pim is een prima coach. Materiaal is alleen wat aan de zwakke kant.

paul

@linksachter, Want waarom is Pim een prima coach? heeft dat nou niet echt met resultaten laten zien.

Sep

Ben het eens met Tegenstanders. Niemand vraagt om direct te promoveren. Bouw een team op dat een paar seizoenen blijft, pas je (talentvolle) jeugd in en ga stap voor stap terug. Dit zou een beleidskeuze moeten zijn, daar kan de coach niet veel aan doen. Waar hij wel iets aan kan doen is dat hij een eenvoudiger spelstijl kiest en het verschil maakt in het tempo waarin dit wordt uitgevoerd. En…vraag eens aan de Dameslijn hoe zij het aanpakken… Succesvol en dit seizoen volop kansen voor eigen jeugd. Kunnen makkelijk ingepast worden in een draaiend team, speelstijl, visie, etc.

frans

@Sep, daar zit toch het probleem, je hebt helemaal geen tijd om iets op te bouwen. Spelers komen en gaan.Talentvolle jeugd word beanderd door HK clubs uit de buurt en vertrekken dan dus ook weer.

Als Schc hoofdklasse wil spelen moeten ze natuurlijk promoveren want hoe langer je ovk speelt hoe moeilijker het gaat worden.

Succes?

Goed, de meesten op dit forum vonden vorig seizoen dat deze anti-hockeyploeg (2e helft seizoen) moest degraderen. Nu is dat gebeurd en hebben ze het even lastig in de overgangsklasse, gaat weer iedereen zeiken. Wat maakt het uit, waarom maakt iedereen zich zo druk. Taekema naar Schaerweijde, Bondscoach Van Ass en SCHC 2 x verloren zijn hier ongeveer de meest besproken onderwerpen, wat is de frustratie? Het is die typische NL cultuur waar het probleem ligt. Iedereen die maar iets anders doet en niet direct succesvol is, wordt keihard afgezeken. Daarbij hopen we dat mensen falen ipv dat ze succesvol zijn. Iedereen hoopt dat Taekema het niet goed gaat doen, SCHC naar 1e klasse gaat, maar wel juichen als NL hockeyelftal Kampioen wordt. Zal wel weer wat reacties oproepen, maar snap het gewoon niet.

joop

@succes, dat is een mening, en het grappige van een forum is dat je daar dan dus je mening kan geven.

Japie

@Succes? Je geeft ook wel een aantal voorbeelden van onderwerpen waar best wel wat over gezegd mag worden. Het gaat er niet zo zeer om dat Taekema naar Schaerweijde gaat denk ik. Het gaat er om dat het een vervelende arrogante kwal is die zichzelf beter voordoet dan hij is.

Persoonlijk doet SCHC me erg weinig. Ik hoop dat ze in de overgangsklasse blijven want degraderen zou niet goed zijn. En Van Ass. Tsja die maakt wat capriolen maar tot nog toe vind ik dat hij het niet heel erg slecht doet. Zeker wanneer we kijken naar de spelers waarmee hij moet werken. Het is het materiaal en ik hoop oprecht dat hij daar iets mee kan. Het zijn nu allemaal te lieve mannetjes. Hockey hoort geen beuksport te zijn maar soms zou ik willen dat het iets fysieker was in Nederland.

Jacques

Hoe lang laat het bestuur van SCHC deze ellende nog voortduren? Vorig seizoen werd het iets beter met Norbert Nederlof erbij maar nu Wijzenbeek en zijn malle assistent het weer voor het zeggen hebben is het weer helemaal mis. Heb zondag met verbazing staan kijken, om de 5 minuten wisselt hij 5 spelers tegelijk, lijkt de D-tjes wel en laat de spelers een volstrekt belachelijk systeem spelen zonder enige druk naar voren. Als het dan niet lukt staat hij stampvoetend langs de lijn als een klein kind dat zijn zin niet krijgt. Na de wedstrijd gaan ze met zijn allen in een kring wat dichter dan normaal bij het clubhuis staat en volgt er een scheldkanonnade van deze man die op de tribune goed te volgen was, te zielig voor woorden. Vervolgens laat hij zich niet zien bij het afscheid van Minck Hermans.
Dan wil ie gaan praten met de spelers en gaan bowlen? Hij kan beter met het bestuur gaan praten en zijn ontslag indienen. Als SCHC nog wat van het seizoen willen maken dan deze man met zijn assistent er zo snel mogelijk uitgooien en met een nieuwe coach proberen er nog wat van te maken nu het nog kan. Dat Pim Wijzenbeek deze groep weer aan het hockeyen krijgt is onmogelijk.

Busvervoer

Mooi betoog Jacques! Misschien wil J. Brinkman wel?

hoofdklassehockey

Haha, @ busvervoer, misschien is dat Jacques Brinkman wel….

Sjakie

Wie is de assistent van Pim?

van Delft

Pim moet niet gaan praten met spelers, maar hij moet eens gaan luisteren naar spelers, dat wil zeggen, die paar ervaren spelers die nog over zijn en een mening hebben over zijn spelsysteem en de spelers die hij haalt. Maar dat was vorig seizoen ook al het probleem. De man is stronteigenwijs en verzamelt alleen ja-knikkers van eerste klasse niveau om zich heen. Belachelijk om dan als doel promotie te stellen. Bestuur grijp in!

NR 11

@jacques! Ben bang dat je gelijk hebt..
5 man wisselen zonder te kijken wie of wat goed of slecht speelt. Zonde voor die jonge jongens met 1 of 2 ervaren mannen wordt het een heel ander verhaal.

Stichtsche

Wordt tijd dat oud heren 1 spelers,met gevoel voor de club, de boel overnemen.

stichtsche

Zoals? grote vriend J. Brinkman??

asjemenou

Welke oud heren 1 spelers hebben gevoel voor de club? Ik ben er al een tijdje uit maar kan er even geen opnoemen… Ondersteun het plan wel om oud spelers erbij te betrekken en een en ander meer sturing te geven. Maar zou bij SCHC absoluut niet weten wie dan.

Kees

Pim zal wel weer met die keeper van DSHC heren 2 spelen. Dat houdt de spanning er in. Hudito zal corners moeten halen, dan winnen ze so wie so.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.