Zevenklapper Oranjedames tegen Duitsland

De Oranjedames hebben donderdag de oefenwedstrijd tegen Duitsland met groot verschil gewonnen. In Düsseldorf won de olympische titelverdediger met liefst 7-3.

Nederland opende de score al in de vijfde minuut. Maartje Paumen pushte raak uit een strafcorner, nadat de Duitsers met een speelster minder de corner moesten verdedigen. Pia-Sophie Oldhafer werd met groen naar de kant gestuurd, omdat ze te lang bezig was met zich klaarmaken voor de corner.

Voor rust

Marloes Keetels verdubbelde de score, waarna een minuut later Naomi van As een 1-2’tje met Lidewij Welten doeltreffend afrondde. Nog voor rust kwam Duitsland op het scorebord. Een corner van Charlotte Stapenhorst leidde tot een nieuwe corner die door Hannah Krüger raakt werd gepusht.

Na rust vergrootte Oranje de voorsprong. De ploeg profiteerde van een overtalsituatie na een gele kaart van Julia Müller. Kitty van Male tikte een halfhoge bal in het doel. Een minuut later scoorde Duitsland. Het was opnieuw Krüger die uit een strafcorner raak pushte. Dat deed even later Paumen ook, waardoor Oranje met 5-2 leidde.

Slotakkoord

Ellen Hoog maakte er vervolgens met een solo 6-2 van. Opnieuw sloegen de Duitsers meteen terug. Oldhafer veroverde de bal, rekende af met drie tegenstanders en tekende voor de derde Duitse treffer. Het slotakkoord was voor Oranje. Kelly Jonker zette de eindstand op het bord door vlak voor tijd de bal onder de Duitse keeper door in het doel te werken.

Duitsland-Nederland 3-7
0-1 Maartje Paumen (sc)
0-2 Marloes Keetels
0-3 Naomi van As
1-3 Hannah Krüger (sc)
1-4 Kitty van Male
2-4 Hannah Krüger (sc)
2-5 Maartje Paumen (sc)
2-6 Ellen Hoog
3-6 Pia-Sophie Oldhafer
3-7 Kelly Jonker

Reageer

Contact Us