Zomer met elftallen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Zomer met elftallen

Weeronline zegt dat het een mooie zondag wordt in Velp, bij AHC. Misschien aan het einde van de middag een spatje regen en vanavond onweer? Om 10.00 uur precies stappen dochter Laura en ik in de auto om Merel en Tim op te halen, voordat we naar Velp rijden. Een stralende zon, dat belooft veel goeds.

Merel zit al te wachten op het station, die heeft er al een hele reis opzitten. Tim is meestal wat aan de late kant 😉 en komt vers onder de douche vandaan. Mondkapjes op in de auto. Hoewel we allemaal gevaccineerd zijn blijven we voorzichtig. Beetje bijkletsen onderweg, over vakantie deze keer.

We zijn keurig op tijd bij AHC, Laura moet om 11.00 spelen. Merel en Tim hoeven pas veel later, maar vermaken zich zo te zien uitstekend.

Er zijn toch weer een paar last-minute afmeldingen binnengekomen, Anja staat al volop in de hoe-fiksen-we-dit-weer-even-modus. We missen vooral onze grote, vriendelijke reus Wouter die thuis in quarantaine moet blijven. Een keeper vervangen is sowieso wat lastiger, maar het lukt.

Met 5 volle teams en één die bestaat uit spelers uit de andere teams die wel extra willen spelen wordt het weer een leuk toernooi. En de teams zijn behoorlijk aan elkaar gewaagd, dat maakt het flink spannend! Er staan best veel ouders langs de lijn vandaag, de sfeer zit er goed in.

’s Middags na de lunch begint de zon flink te branden, puffen op het veld en ernaast. Het speelt ook een ietsiepietsie zwaarder, zie ik. Maar dan is dat biertje na afloop extra lekker, het wordt steeds gezelliger 😉

Er zijn vandaag een paar licht gewonden te betreuren, zoals Frankie met een flinke buil op zijn voorhoofd door een botsing met keeper Mark en Patrick kwam in aanraking met het masker van keeper Danny, dat wordt een blauw oog denk ik. Gelukkig konden ze er alletwee om lachen en tonen trots hun ‘oorlogswonden’ aan iedereen die het wil zien.

Het was een ontspannen dagje, lekker buiten in de zon en schaduw. Beetje vakantiegevoel.

En die onweer en regen? Daar hebben we helemaal niks van meegekregen!

Groet, Ingrid

Hoofdklassehockey plaatst een keer per maand een column van Ingrid Beek over haar ervaringen met haar dochter en G-hockey in Nederland. Lees hier de vorige column van Ingrid Beek waar zij schrijft over een tweede golf.

Reageer