Argentinië zonder Carla Rebecchi naar Olympische Spelen | Hoofdklasse Hockey Nederland
De selectie van Argentinië gaat op de Olympische Spelen een gooi doen naar een gouden medaille.

Argentinië zonder Carla Rebecchi naar Olympische Spelen

De Argentijnse bondscoach heeft de selectie van Argentinië voor de Olympische Spelen bekend gemaakt. Grote afwezige in de selectie van Retegui is die van Carla Rebecchi.

Jaren waren de Argentijnse dames een belangrijke concurrente voor Oranje. Of dat dit jaar nog steeds zo is, valt te betwisten. In 2019 haalde Argentinië niet de finale van de FIH Pro League in Amsterdam. Ook dit jaar hebben de Argentijnse dames vanwege de coronacrisis weinig interlands gespeeld.

Toch liet het in 2020 zien nog steeds mee te kunnen op het hoogste niveau. In de nieuwe Pro League won het in Argentinië van Oranje met 2-0. Uiteindelijk eindigde Argentinië in deze FIH Pro League op de tweede plaats.

De selectie van Argentinië gaat op de Olympische Spelen een gooi doen naar een gouden medaille.
De selectie van Argentinië gaat op de Olympische Spelen een gooi doen naar een gouden medaille. Foto: Roel Ubels

Het Argentijnse team kent veel nieuwe gezichten. Die van Belén Succi, Valentina Costa Biondi en Delfina Merino zijn bekend. Zij gaan voor hun derde spelen. Merino speelde in het verleden ook nog voor SCHC.

Een ander bekend gezicht in de Argentijnse selectie is die van María José Granatto. Zij speelde in het seizoen 2018-2019 voor Oranje-Rood, waarmee ze in de play-offs van Amsterdam verloor.

María José Granatto speelde in het verleden voor Oranje-Rood.
María José Granatto speelde in het verleden voor Oranje-Rood. Foto: Roel Ubels

Afwezigen

Opvallende afwezige in de selectie van Argentinië voor de Olympische Spelen, is die van Carla Rebecchi. De Argentijnse superster verkoos er dit jaar voor om in België te gaan hockeyen. Van de Argentijnse bondscoach was al bekend dat hij speelsters die in het buitenland spelen, niet zou opnemen in de Olympische Selectie.

Zie hier de volledige spelerslijst van Argentinië voor de Olympische Spelen.

Reageer