Ageeth Boomgaardt aangesteld als bondscoach van NL meisjes selectie

Ageeth Boomgaardt is aangesteld als bondscoach van de Nederlandse meisjes selectie die deelneemt aan de Jeugd Olympische Spelen in augustus 2014 in Nanjing, China.

De Jeugd Olympische Spelen, een initiatief van het Internationaal Olympisch Comité, is een evenement dat richt zich op toptalenten tussen 15 en 18 jaar oud. Er wordt met het nieuwe format “vijf tegen vijf” gespeeld (Hockey 5).

De eerste zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen vond in 2010 in Singapore plaats, de eerste wintereditie werd in 2012 in Innsbruck gehouden. Dit jaar organiseert Nanjing de tweede zomereditie, welke van 16 tot en met 28 augustus worden gehouden.

De Jeugd Olympische Spelen zijn bedoeld als stimulans voor jonge talenten om door te gaan op de nog lange, vaak moeizame weg naar de volwassen top. Met als absoluut hoogtepunt natuurlijk deelname aan de échte Olympische Spelen. Heel belangrijk is dat de deelnemers internationale wedstrijdervaring opdoen, dat zij kennis maken met leeftijdgenoten uit andere takken van sport en uit alle mogelijke landen. NOC*NSF ziet de Jeugd Olympische Spelen als een opleidings- en ervaringsmoment voor jonge, talentvolle sporters. De Nederlandse sportkoepel is verantwoordelijk voor uitzending en herkenbaarheid van deze ploeg.

Comments (1)

  1. “Alle meisjes van Oranje Zwart verzamelen!”

Reageer