Glenn Schuurman twijfelt aan videoscheidsrechter na gelijke spel - Hoofdklasse Hockey Nederland
Glenn Schuurman baalde als een stekker na het gelijkspel tegen Duitsland.

Glenn Schuurman twijfelt aan videoscheidsrechter na gelijke spel

Tot vijf minuten voor tijd leek er niets aan de hand. Het publiek klapte bij elke actie van een speler in Oranje, de Nederlandse heren stonden op een mooie 2-0 voorsprong. Het noodlot sloeg toe. Lars Balk ontving groen, waarna het Duitse team besloot om hun keeper eruit te halen. Uiteindelijk speelden de Oranje heren met 2-2 gelijk.  

Opeens was de hele organisatie weg. De Duitsers sloegen toe, nadat ook Pirmin Blaak met groen het veld moest verlaten. Een strafbal en later een strafcorner zorgden ervoor dat de punten gedeeld moesten worden. 

Twijfel

Glenn Schuurman, die eergisteren nog werd uitgeroepen tot topspeler van de wedstrijd, baalde als een stekker na de wedstrijd en twijfelde aan de besluiten die werden genomen door de videoscheidsrechter: “Duitsland deed het natuurlijk heel slim door hun keeper eruit te halen. Hierdoor hadden ze twee veldspelers meer dan wij. De videocalls vond ik heel discutabel, deze beslissingen vielen echt voor hen. Een duel die normaal gesproken 100 keer wordt gespeeld in de cirkel, wordt door een videocall uitvergroot. Daardoor lijkt het erger dan het is. Uiteindelijk gaat het daar niet om, we hebben een prima wedstrijd gespeeld, maar balen van het resultaat”.

Geen paniek

Door het gelijke spel zijn Duitsland en Nederland nu gedeeld koploper in de poule. Wales volgt op een punt en zou door een overwinning op Oranje, een plek bij de laatste vier kunnen afdingen. Iets wat niet waarschijnlijk lijkt, maar wel tot de mogelijkheden behoort. Schuurman: “Hier is geen enkele twijfel over, overmorgen gaan we gewoon winnen van Wales”.

Reageer