LIVE Pro League: Nederlandse dames gaan voor de dubbel (Eindstand 3-0) - Hoofdklasse Hockey Nederland
De dames van Oranje kijken of de sleep van Ireen van den Assem in de goal gaat.

LIVE Pro League: Nederlandse dames gaan voor de dubbel (Eindstand 3-0)

Wederom staan er twee mooie wedstrijden vandaag op het programma. Zowel de heren als de dames spelen tegen Duitsland in het Wagener stadion. Hoofdklassehockey geeft hier de belangrijkste ontwikkelingen van het duel.

Op de website komen de belangrijkste ontwikkelingen van het duel in een liveblog getoond. Ook komen hier live beelden van de wedstrijd te staan. Volg ook ons twitter en instagram kanaal voor foto’s en andere updates. Wil je de wedstrijd graag kijken? Ga dan naar watch.hockey en bekijk gratis beide wedstrijden van Oranje.

Einde wedstrijd

54′ Grote kans voor Matla. Haar backhand gaat hoog over de goal

Einde derde kwart

43′ Strafcorner voor Oranje. Wat heeft Caia van Maasakker een pech vandaag! Haar derde inzet vandaag gaat op de lat. In de eerste helft raakte zij ook al de paal. De rebound, ingezet door Eva de Goede, gaat naast de goal.

36′ Duitsland staat niet goed opgesteld. Of eigenlijk, prachtig uitgespeeld door Oranje. Matla loopt op, en kan op haar weg de vrije Lidewij Welten vinden. Een koud kunstje voor de topspits die hard de bal in het zijnet slaat. 3-0 Oranje

34′ Prachtig doelpunt voor Welten. Hard slaat zij de bal met haar backhand door de benen van de keepster. Het staat 2-0

33′ Ze zit nog niet echt goed in de wedstrijd. Stopfoutje van van Maasakker zorgt voor een lange corner voor Duitsland

31′ We zijn weer begonnen

Einde tweede kwart

28′ Wederom een kans voor Oranje. Welten vuurt, maar scoort niet. Nederland is in het tweede kwart verreweg de beste ploeg

27′ Uit een onmogelijke hoek wil Verschoor een schot lossen op de doelvrouw. Geen doelpunt

25′ Strafcorner voor van Maasakker. Haar inzet gaat hard op de paal

24′ Ook bij Oranje houdt keepster Josine Koning gemakkelijk de nul. In de Hoofdklasse moest Koning dit jaar maar een keer de bal uit eigen goal halen.

23′ Matla werd een aantal keer aangetikt door een Duitse verdedigster. Toch lijkt er met haar, ondanks dat ze even moest trekkebenen, niets aan de hand

18′ Nederland zet aan. Een backhandschot van Fortuin wordt afgekeurd. De bal zou met de bolle kant zijn geslagen

16′ Eerste corner voor Oranje. Pien Dicke versiert de corner. Caia van Maasakker sleept. Haar inzet is te hoog en gevaarlijk. Coen van Bunge keurt de sleep af.

Einde eerste kwart

13′ Beide teams zijn afwachtend. Het spel speelt zich af op het middenveld

6′ Duitsland laat het er niet bij zitten en voert de press op

2′ Een sterke onderbreking van Marloes Keetels. Een slechte uitverdedigende actie van de Duitse dames wordt hard afgestraft. Keetels kan vrij de cirkel inlopen en voorgeven op de inkomende Welten en Dicke. Pien Dicke kan uiteindelijk de bal vrij binnen prikken.

1′ Vandaag maakt Freeke Moes weer haar rentree voor Oranje. Moes maakte twee jaar geleden een belangrijk doelpunt in de FIH Pro League wedstrijd in en tegen China.

0′ De teams staan klaar voor de volksliederen.

Reageer