Malou Pheninckx verrast door afscheid van Alyson Annan - Hoofdklasse Hockey Nederland
Malou Pheninckx is verrast door het afscheid van oud-bondscoach Alyson Annan.

Malou Pheninckx verrast door afscheid van Alyson Annan

In een spannende ontmoeting tussen HDM en Kampong, trokken de Hagenezen uiteindelijk aan het langste eind. Kampong kwam op voorsprong, maar HDM won uiteindelijk de ontmoeting. Na afloop van de wedstrijd ging het gesprek met Ziggosport met Malou Pheninckx die verrast is door het vertrek van oud-bondscoach van Alyson Annan.

Kampong stond voorafgaande aan deze wedstrijd op een knappe zesde plek. Ondanks een stroeve start van het seizoen, lijkt de ploeg uit de Domstad alsnog een poging te doen om een plek bij de eerste vier te zoeken. Winnen van HDM leek hiervoor noodzakelijk. Toch lijkt oud-international Malou Pheninckx hier niet mee bezig te zijn. Bij Ziggo Sport meldt Pheninckx het volgende: “We zijn niet bezig met de ranglijst, maar vooral om beter te worden. We hebben een prima tweede helft van de eerste seizoenshelft gespeeld. Hier hebben we een mooie inhaalslag gemaakt. We kijken niet naar de stand”.

Malou Pheninckx is verrast door het afscheid van oud-bondscoach Alyson Annan.
Malou Pheninckx is verrast door het afscheid van oud-bondscoach Alyson Annan. Foto: Roel Ubels

De oud-international nam na de Olympische Spelen afscheid van Oranje. Phenickx loopt co-schappen en kan haar carriere bij Oranje niet meer combineren met een maatschappelijke carriere. De middenveldster liet bij Ziggo Sport weten toch verrast te zijn over het vertrek van Annan: “Het heeft mij ook verrast dat de bondscoach uiteindelijk moest vertrekken. Zelf weet ik niet wat er allemaal precies gaande is geweest. Zelf heb ik een mooie carriere gehad bij Oranje. Ik hoop dat het huidige Oranje weer een mooie periode tegemoet gaat”.

Bekijk hier de wedstrijdstatistieken van de wedstrijd HDM tegen Kampong

Reageer