Oranje-debutant Stella van Gils: “Ik had het volkslied nog nooit gezongen” | Hoofdklasse Hockey Nederland
Stella van Gils speelt een prima eerste wedstrijd voor Oranje.

Oranje-debutant Stella van Gils: “Ik had het volkslied nog nooit gezongen”

Vandaag mocht ze haar debuut maken voor Oranje. Stella van Gils kwam op het laatste moment bij Oranje, maar kreeg van bondscoach Alyson Annan de kans om vandaag haar debuut te maken. Met succes, van Gils speelde de sterren van de hemel. Een nieuwe ster staat op bij Oranje. 

Het zijn uitzonderlijke situaties. Bondscoach Alyson Annan staat bekend voornamelijk haar speelsters te selecteren bij de clubs Amsterdam, SCHC en Den Bosch. Afgelopen week kregen een aantal andere speelsters die niet bij deze clubs spelen, de kans om mee te gaan trainen. Doordat Oranje nog steeds te maken heeft met meerdere blessures, kreeg Pinoke-speelster Stella van Gils vandaag de kans om zich te laten zien. In het duel met de Belgische dames liet van Gils er geen gras over groeien. De middenveldster speelde vrijuit, aanvallend, opportunistisch en mocht zelfs scoren. Helaas voor haar werd het doelpunt net te vroeg afgekeurd. Van Gils kon terugkijken op een prachtig debuut: “Ik vond het heel erg leuk, ondanks dat ik de warming-up een beetje spannend vond. Mijn doel was om het lekker te beleven en het over me heen te laten komen. Dit is gelukt. Blij ben ik met mijn debuut, het ging heel erg goed”.

Eva de Goede

Dat het goed ging met de jonge van Gils is een understatement. Met prachtig aanvallend spel, was zij soms een plaag voor het middenveld van België. De Nederlandse dames, die al lange tijd met elkaar speelden, leken een frisse kracht in de selectie dan ook met beide handen aan te nemen.

Stella van Gils viert met haar teamgenoten een doelpunt.
Stella van Gils viert met haar teamgenoten een doelpunt. Foto: Roel Ubels

Ook aanvoerster Eva de Goede, die na een dikke maand blessureleed weer haar rentree maakte, liet vooraf aan de wedstrijd merken dat zij blij was met de komst van van Gils. Met een arm om haar schouder sprak zij nog een aantal bemoedigende woorden richting de jongeling: “Eva zei tegen mij: ‘Ga lekker lekker en spelen. Je hebt het goed gedaan, geniet er van’. En genieten, dat heb ik zeker gedaan! Eigenlijk vond ik de hele wedstrijd vanaf het begin, waarbij we het volkslied zongen, tot het einde leuk. Dit volkslied had ik nog nooit gezongen, maar dat is nu een feit. Komende week wordt het voor mij ook echt afwachten. Ik hoor morgen of ik geselecteerd wordt voor het EK”.

Reageer