Oranje-keeper Pirmin Blaak verbaast over tactisch plan Nieuw-Zeeland | Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje-keeper Pirmin Blaak verbaast over tactisch plan Nieuw-Zeeland

Genieten was het vandaag voor de Nederlandse hockeyfans. Oranje won op het WK Hockey haar tweede duel. Door de winst plaatst het team zich voor de kwartfinale. Sluitpost Pirmin Blaak hield voor de tweede keer de nul. Een mooie prestatie voor de keeper die alweer zijn derde WK keept.

Of het echt genieten was voor keeper Pirmin Blaak is nog enigszins de vraag. Natuurlijk won zijn ploeg met speels gemak en hield hij tweemaal de nul. Toch had de sluitpost nog niet de kans gehad zich echt te onderscheiden. In twee duels was Oranje verreweg de sterkere. De keeper kreeg weinig ballen, maar is blij met het resultaat die zijn ploeg dit toernooi laat zien: ,,Het is een mooie prestatie van deze ploeg. We waren goed voorbereid op Nieuw-Zeeland. Verschillende scenario’s hadden we getraind. Een scenario dat de tegenstander een keeper in het eerste kwart al zou wisselen, was heel gek. Ze wilden ons ontregelen, dat is niet gelukt. De keuze die zij maakten, pakte goed voor ons uit”.

Pirmin Blaak omhelst een speler van Maleisië.
Pirmin Blaak omhelst een speler van Maleisië. Foto: WorldSportPics

Blaak die alweer zijn derde WK keept en eerder tweemaal zilver pakte, speelt over twee dagen tegen Chili. Op 25 januari speelt Oranje de kwartfinale. Argentinië, Frankrijk, Japan of Zuid-Korea lijken hier de tegenstander te kunnen gaan worden. 

De wedstrijd tegen Chili lijkt een formaliteit te worden. De nummer vier uit de poule speelt voor het eerst op dit WK en heeft nog nul punten behaald. Alle ogen lijken dus al gericht te zijn op de kwartfinale. ,,Ik ben van mening dat Chili nog pittig kan worden. We zullen volle bak moeten spelen. Niet alleen om te winnen, maar ook om een statement af te geven. Uiteraard zullen we de komende dagen wel gaan kijken naar onze potentiële opponent. Interessante wedstrijden staan er op het programma. Na Chili hebben we vijf rustdagen. We hebben nog alle tijd”, aldus Blaak.

Genieten

Nederland gaat na twee poulewedstrijden in Rourkela zich opmaken voor de reis naar Bhubaneswar. De laatste poulewedstrijd zal op een andere locatie worden gespeeld. Of de prachtige hockeysfeer dan zal veranderen, waarschijnlijk niet. Blaak lijkt er in ieder geval elke dag van te genieten: ,,Ik liep vandaag met Terrance een rondje door het stadion om het publiek te bedanken. Het is zo bijzonder hoe dankbaar ze zijn. Ze juichen voor je en zijn super vriendelijk. Zo mooi kan het zijn. 18.000-20.000 mensen zingen en genieten van de sport. Een prachtige atmosfeer. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd”.

Foto: WorldSportPics

Comments (1)

  1. Danielle Geraets

    Wat een fantastische wedstrijd zagen we vanmorgen.
    Succes verder mannen!
    Groetjes Danielle Geraets- Ausems

Reageer