Tim Swaen geselecteerd vanwege een van de beste strafcorners in Nederland | Hoofdklasse Hockey Nederland
Tim Swaen moet bij Oranje voor de doelpunten gaan zorgen.

Tim Swaen geselecteerd vanwege een van de beste strafcorners in Nederland

Alexander Hendrickx staat al jaren alleen op de troon bij de Belgische hockeyheren. De strafcornerschutter zorgde op de Spelen er vaak voor dat hij het verschil kon maken. Jeroen Delmee kondigde gisteren in de persconferentie aan dat hij toekomst ziet in Oranje-schutters zoals Tim Swaen, Teun Beins en Jip Janssen.

In totaal kwam Hendrickx tot 14 doelpunten in de afgelopen Olympische Spelen. 12 strafcorners en 2 strafballen zorgde ervoor dat hij twee keer zoveel scoorde als de nummer twee op de ranglijst. Strafcorners worden internationaal steeds belangrijker om grote toernooien te winnen.

Het is alom bekend dat de Nederlandse heren slecht presteerde. Maar ook de strafcorner werkte niet mee. Jip Janssen scoorde maar één keer. Iets wat ver beneden zijn niveau en die van het team was.

Tim Swaen

Hoofdklassehockey vroeg aan de kersverse bondscoach van het Nederlands elftal wat zijn mening was omtrent het selecteren van Tim Swaen bij het Nederlands elftal. De bondscoach reageerde daarop gekscherend: “Iedere hockeyer kon naar mij een open sollicitatie sturen”.

Jeroen Delmee zei er het volgende nog over: “We hebben Swaen geselecteerd omdat hij een van de betere cornerschutters van Nederland is. Ik zie geen problemen met zijn 30-jarige leeftijd. Naast het feit dat ik hem al lang ken als clubcoach bij Tilburg, heeft Tim zich goed ontwikkeld bij Bloemendaal. We geven hem graag een kans”

Reageer