BNDeStem: "Push wil proef met waterkunstgrasveld verlengen" | Hoofdklasse Hockey Nederland

BNDeStem: "Push wil proef met waterkunstgrasveld verlengen"

De proef die hockeyclub Push in Breda momenteel doet met een nieuw, revolutionair waterkunstgrasveld wordt waarschijnlijk verlengd tot het voorjaar.
De hockeyclub en ontwikkelaar Desso willen testen hoe het zogenaamde AquaPush-veld zich tijdens de winter houdt bij strenge vorst.
Push kreeg in februari een miniveld met een nieuwe techniek. Door een gesloten systeem is met name het onderhoud van het waterkunstgrasveld goedkoper en milieuvriendelijker. Eigenlijk zou dit najaar al een heus wedstrijdveld aangelegd worden.
De reden voor de verlenging is dat Push niet over een nacht ijs gaat. “De proef gaat naar tevredenheid”, zegt Coen Bruijns, bestuurslid accommodatie bij Push. “Voordat we beslissen over de aanleg van een wedstrijdveld willen we de risico’s zo veel mogelijk elimineren. Het is een hele investering, er zijn tonnen mee gemoeid, dus zorgvuldigheid is gewenst.”
En daarom beslist Push waarschijnlijk half oktober om de testperiode met de winter te verlengen. “Die kans is groot”, aldus Bruijns. “Dan kan er getest worden hoe het veld reageert bij strenge, langdurige vorst. En is er meer tijd voor het benodigde papierwerk als vergunningen en dergelijke.”
Bron: BNDeStem

Reageer