Pakistan grijpt naast finales nations cup - Hoofdklasse Hockey Nederland

Pakistan grijpt naast finales nations cup

Hockeyland Pakistan is in de FIH Nations Cup uitgeschakeld. Het jonge team onder leiding van Siegfried Aikman kwam teleurstellend niet verder dan de groepsfase. De winnaar van de Nations Cup plaatst zich voor de volgende editie van de FIH Pro League.

Pakistan die onder leiding staat van Siegfried Aikman heeft in de groepsfase van de Nations Cup 2022 flink teleurgesteld. In de groepsfase werd eenmaal gelijk gespeeld tegen Frankrijk, maar moest eerder het toernooi haar meerdere erkennen in Zuid-Afrika en Ierland. Aikman werd met zijn team vierde en moet later deze week strijden voor plek vijf tot en met acht.

Het toernooi wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd. Acht teams strijden in twee poules voor één plek voor de komende editie van de FIH Pro League. De Nations Cup voor dames wordt van 11-17 december gespeeld.

Zuid-Afrika en Ierland plaatsen zich in groep A voor de halve finales. In groep B zijn Zuid-Korea en Maleisië (tevens tegenstander van Oranje op het WK Hockey) degenen die mee gaan strijden in de kruisfinales.

Reageer