Keeper Maddie Hinch tekent bij HC Tilburg | Hoofdklasse Hockey Nederland
Maddie Hinch komt naar Tilburg.

Keeper Maddie Hinch tekent bij HC Tilburg

HC Tilburg heeft Maddie Hinch gecontracteerd om als keeper het team van Ageeth Boomgaardt en Maartje Paumen te komen versterken, dat momenteel nog uitkomt in de promotieklasse.

Dit na een teleurstellend seizoen waar het team de ranglijst in de promotieklasse aanvoerde maar door de competitiestop vanwege corona, de nummer 3 op basis van de reglementen promoveerde. ‘Het afgelopen seizoen hebben we achter ons gelaten. We kijken nu enkel vooruit. Het doel is simpel en de club heeft een stevige ambitie. Het komende seizoen willen we promoveren naar de hoofklasse en van daaruit doorgroeien naar het linker rijtje. De club is er klaar voor en als team zijn we druk bezig om de nodige stappen te maken en door te stoten. Dat doen we natuurlijk met eigen jeugd, maar dat vraagt ook om gerichte versterking op cruciale posities. Recent tekende Ireen van den Assem al bij ons; nu dus Maddie. We zijn ontzettend trots dat ze voor onze ambitie gekozen heeft’, aldus Boomgaardt.

Maddie Hinch komt de dames van Tilburg versterken.
Maddie Hinch komt de dames van Tilburg versterken. Foto: Roel Ubels

Hinch (32) is een grootheid in het internationale hockey met een indrukwekkende staat van dienst door haar 100+ interlands en lijst met prijzen, waaronder die van Olympisch kampioen. Met het Britse hockeyteam gaat ze deze zomer ook naar Tokyo. Daarna sluit ze zo snel mogelijk aan bij de Tilburgers. ‘Ik heb gekozen voor Tilburg omdat ik toe ben aan clubhockey in een team met potentie en een club met ambitie. Ik kan mijn ervaring meenemen en met de groep de volgende stappen maken. Het is een eer om voor Ageeth en Maartje te mogen spelen, van hen kan ik nog vast veel leren’, zo licht Hinch haar overstap toe. Meteen grote glimlach op haar gezicht: ‘Maar nu eerst alle aandacht op de EK en daarna Tokyo. Over 2 maanden ben ik er voor Tilburg. Eerst zijn er nog prijzen te winnen’

Reageer