Jesse Mahieu: "We hebben advocaten in de arm genomen" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Jesse Mahieu: “We hebben advocaten in de arm genomen”

Het is een paar dagen stil rond de kwestie WSH  tussen een aantal hoofdklassespelers en de KNHB. We vroegen aanspreekpunt Jesse Mahieu hoe de situatie nu is.

Mahieu: “De intentie om naar India af te reizen is er en daarnaast een mondelinge overeenkomst. Het zou zo  mooi zijn voor het hockey in India maar inmiddels hangt er een donkere sluier over de World Serie Hockey door het buitenlandse spelers te verbieden mee te doen. Politieke spelletjes binnen de FIH?  Het geschil tussen de twee hockeybonden in India is bijgelegd. De FIH haalt eerst de Champions Trophy weg uit India maar organiseert in februari wel een OKT voor vrouwen in Índia”

We proberen de dialoog op gang te krijgen. Zoals vandaag zijn we de hele dag bezig  met de KNHB. Mijn gevoel zegt dat er iets niet klopt. Er wordt ons onrecht aangedaan dat gevoel overheerst. We snappen niet waarom het exact wordt afgekeurd om naar India te gaan en te spelen. De achtergronden zijn onduidelijk.Maar de WSH begint al op 17 december. We wachten nu af maar hebben eigenlijk geen tijd om dat te doen. De bond wel en is het tactiek om zo veel mogelijk tijd te rekken.  We hebben nu twee advocaten in de arm genomen om ons bij te staan. De bond laat zich toch ook ondersteunen door juristen.  We willen de optie openhouden om verdere stappen tegen de bond te ondernemen. We zijn niet op oorlogspad. Wat zijn onze rechten en plichten daar gaat het om. We willen misschien een vakbond oprichten die opstaat voor ieders  belangen van 18 jarige talenten maar ook voor de gearriveerde topspelers. Sommige spelers verdienen niets maar er zijn er ook die een ton per jaar verdienen.Zulke grote verschillen.Een CAO? Misschien.

Comments (2)

  1. Vinden ze niet leuk in nieuwegein. Waar is Albers in dit verhaal. Voorzitter van de KNHB. Bolhuis was in ieder geval een sterke persoonlijkheid. Naruurlijk wil de bond de zaak rekken. Ze zijn op snoepreisje in down under. Dus geen tijd voor Lastige spelers

  2. De bond is er voor de spelers. Daarom offeren de heren zich momenteel op voor de Oranjespelers en zijn/gaan daarom naar de CT om de heren spelers moreel te ondersteunen. Uiterst sociaal bewogen dus!

Reageer