HDM Heren 1 start hoofdklasse-seizoen met 6 nieuwe spelers - Hoofdklasse Hockey Nederland

HDM Heren 1 start hoofdklasse-seizoen met 6 nieuwe spelers

Het bestuur en de Tophockey Commissie van HDM maken met veel plezier bekend dat de volgende spelers de selectie van Heren 1 komen versterken voor het seizoen 2022/2023:

Bekijk hier ook alvast de voorlopige selectie van HDM Heren 1

1Tino Nguyen Luong, 27 jaar, middenvelder, afkomstig van Mannheimer Hockeyclub en Duits international sinds 2010. Behaalde resultaten: 1e plaats Duits Kampioenschap 2022; 3e plaats European Hockey League 2019; 1e plaats Duits kampioenschap 2017; 3e plaats Junior World Cup 2016; 1e plaats Duits Kampioenschap 2013.

Coach Erik van Driel: “Tino is een ambitieuze speler die qua persoonlijkheid ook uitstekend bij het team past. Met zijn drive en internationale hockeyervaring krijgen we op het middenveld een sterke speler erbij, zowel aanvallend als verdedigend”.

2) Ruben Versteeg, 25 jaar, aanvaller en vorig seizoen spelend bij HC Den Bosch. Voordat hij naar HCKZ (3 jaar) en Den Bosch (1 jaar) ging, heeft Ruben 7 jaar bij HDM gehockeyd. Hij keert terug met de ambitie om HDM H1 te helpen doorgroeien tot een stabiel hoofdklasseteam.

Coach Erik van Driel: “Met Ruben halen we weer een oud jeugdspeler terug naar HDM. Hij heeft een neus voor de goal en weet met zijn ijzersterke backhand uit alle hoeken te scoren”.

Fabian Verzuu, 27 jaar, spits en afkomstig van HC Tilburg (1 jaar) en daarvoor bij Were Di Tilburg (3 jaar, waarvan laatste 2 in de Promotieklasse). Jelte Kaptein 18 jaar, verdediger en doorgestroomd vanuit de jeugd. Jelte heeft de gehele jeugdopleiding doorlopen bij HDM. Sebastiaan Boone, 31 jaar, keeper en afkomstig van de Rijswijksche Hockey Club (RHC) waar hij 10 jaar in Heren 1 in de 1e klasse heeft gekeept. Teun Mooldijk, 22 jaar, voorhoede en voorheen vanaf de mini’s t/m H1 spelend bij Berkel en Rodenrijs in de Overgangsklasse.

Coach Erik van Driel (7): “Ons doel om de hoofdklasse te behalen is bereikt. In een spectaculair play-off drieluik in juni jl. tegen SCHC hebben we onze enorme vechtlust en drive om te willen promoveren goed laten zien. Ik ben blij met de komst van deze zes talentvolle spelers en enorm trots op de groep spelers die het afgelopen jaar alles heeft gegeven om promotie mogelijk te maken! Ik kijk er naar uit om samen met Jeroen Groenheijde (8) -assistent coach-, de team-staf en iedereen die bij HDM direct betrokken is bij H1, het team verder te ontwikkelen tot een stabiel hoofdklasse-team. Hier heb ik alle geloof en vertrouwen in, omdat het team over veel potentie, lef, energie en saamhorigheid beschikt.”

Foto: Sportsnap – Frank van der Leer

Reageer