MASCHA STERK VERSTERKT HC ROTTERDAM DAMES-1 - Hoofdklasse Hockey Nederland

MASCHA STERK VERSTERKT HC ROTTERDAM DAMES-1

Na de promotie van Dames-1 naar de Hoofdklasse is het van belang om de selectie voor komend seizoen te versterken. Rotterdam is blij dat Mascha Sterk de overstap maakt van SCHC in Bilthoven naar Rotterdam.

Mascha Sterk (24) speelde eerder in het wit-groen, toen zij in seizoen 2012-2013 uitkwam in Meisjes B1 van Rotterdam. Daarna speelde zij bij HDM en in 2020 maakte ze de overstap naar SCHC. Sterk is een middenvelder en was zaalinternational van Oranje. Met haar jaren bij HDM en SCHC brengt zij veel Hoofdklasse-ervaring mee voor HC Rotterdam.

Door de gevolgen van een coronabesmetting heeft Mascha in 2021 nauwelijks speelminuten gemaakt. De afgelopen maanden heeft zij rustig gewerkt aan het opbouwen van haar conditie en energie en momenteel zit ze op een goede weg richting haar herstel.

Mascha woont in Rotterdam en is werkzaam als diëtiste. “Ik kijk zeer uit om weer meters te kunnen maken op het veld. De overstap van een finalist in de play-offs naar een nieuwkomer in de Hoofdklasse is een mooie uitdaging en ik kijk ernaar uit om een frisse start te maken in dit jonge team,” aldus Mascha Sterk.

“Met Mascha halen wij niet alleen kwaliteit, maar ook veel Hoofdklasse-ervaring binnen. De afgelopen periode is pittig geweest voor haar, maar samen gaan we ervoor zorgen dat ze weer kan opbouwen en lekker kan genieten binnen de lijnen. We gunnen haar een frisse start in dit mooie team en hebben goede hoop dat ze in augustus kan aansluiten bij Dames-1,” vertelt Luuk van der Schoot, bestuurslid topsport. “Nu dit team is gepromoveerd naar de Hoofdklasse, zijn we deze weken druk met het vastleggen van spelers voor zowel de dames als de heren. Na de nieuwsberichten over instroom bij Heren-1 is het goed om nu te kunnen berichten over deze aanwinst voor Dames-1. Onze ambitie voor dit team is om een mooi visitekaartje af te geven in de Hoofdklasse en zich daar te handhaven. Het is een fris en jong team, maar voor de balans in het team is het mooi om daar nu met Mascha een berg ervaring aan toe te voegen.”

Foto: Willem Vernes

Reageer