Preview Pro League (m): De Nederlandse mannen nemen het op tegen de Spaanse Matadoren

Morgen, vrijdag 15 februari nemen Spanje en Nederland het tegen elkaar op in de derde Pro League wedstrijd in het Estadio Betero te Valencia. Om 11.00 uur in de ochtend zullen de twee oude bekenden het in de derde ronde tegen elkaar opnemen. 

Spanje en Nederland zijn geen onbekenden van elkaar. Vrijwel in elk groot toernooi doen beide grote hockeylanden mee. Waar de Spanjaarden in de periode tot 2009 eigenlijk altijd meestreden om de medailles op de grote toernooien, zijn zij de laatste jaren gezakt op de wereldranglijst.

Spanje heeft na twee gespeelde wedstrijden 2 punten behaald. De eerste wedstrijd speelden zij gelijk tegen België (2-2), maar werden de shoot-outs uiteindelijk gewonnen. In de pro league krijgt een team een bonuspunt wanneer de shoot-outs worden gewonnen. De tweede wedstrijd werd door de Spanjaarden van de Britten verloren (5-6). De Spaanse bondscoach Albert Beltran ziet het als volgt: ‘Sinds het WK afgelopen 2018 zijn we als team een stuk sterker geworden. Elke wedstrijd worden we beter. Ook de verlies partij tegen de Britten vond ik ons erg sterk. We zullen proberen ons sterke niveau vast te houden tegen Nederland’.

Nederland heeft door de eerste overwinning op Nieuw Zeeland en het gelijkspel tegen Australië (Lees ook: Oranje heren boeken spectaculaire overwinning op Australië na een 5-2 achterstand) een totaal van vijf punten behaald. Een nieuwe overwinning op Spanje zou betekenen dat er een gat wordt geslagen met de achterhoede. Een overwinning voor Spanje betekent dat alle nationale ploegen dicht op elkaar zitten in het tussenklassement.

Volg de wedstrijd op vrijdag 11.00 uur LIVE op Hoofdklassehockey.nl.

Reageer

Contact Us