Kampong tegen Rotterdam | Hoofdklasse Hockey Nederland

Kampong tegen Rotterdam

Voor de neutrale toeschouwer was het vandaag genieten. De wedstrijd Kampong tegen Rotterdam had niet alleen veel doelpunten, ook golfde het spel op en neer. Beide ploegen gingen vol voor de overwinning. Waar Rotterdam in de beginfase net iets sterker was dan Kampong, van Dam en Boeren zetten Rotterdam op een 0-2 voorsprong, was het Kampong die fitter leek. De wedstrijd ging eigenlijk gelijk op tot de 50ste minuut. Met een tussenstand van 2-3 voor Rotterdam kon het spel nog alle kanten op gaan. Kampong bleek fysiek sterker en vooral het spel van de internationals Kemperman en Kellerman was genieten. Het doelpunt van Kemperman (in een rebound tenniste hij de bal erin), gaf Kampong veel energie. Toen Kellerman in de 56ste minuut de 4-3 scoorde, was de wedstrijd gespeeld. Rotterdam probeerde er wel uit te komen, kreeg ook de kans, maar Kampong was dodelijk in de omschakeling. Kellerman scoorde in de 64ste minuut zijn tweede en Pieters maakte in de 67ste minuut de 6-3. Door de overwinning van Kampong wordt het heel spannend in de competitie. Bloemendaal lijkt gemakkelijk eerste te worden. HGC, Rotterdam, Pinoké en Kampong gaan strijden voor de overige drie play-offs plaatsen.